νοσοκομειο
Συγκλονίζει η νέα καταγγελία για το νοσοκομείο - Τι απάντησαν οι γιατροί

Στο φως έρχεται και δεύτερη καταγγελία σχετικά με το νοσοκομείο της Κέρκυρας, όπου μία γυναίκα χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη, χωρίς να την έχουν ναρκώσει.

Μία μητέρα δύο παιδιών καταγγέλλει, μιλώντας στο Mega ότι το 2014 γέννησε στο νοσοκομείο Κέρκυρας με καισαρική χωρίς αναισθησία.

«Ήταν εφιαλτικό. Ένιωθα τα πάντα και από κάποιο σημείο ένιωθα τον πόνο. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα. Καταλάβαινα τα πάντα, πέθαινα από τον πόνο. Πραγματικά, ήταν φρικτό. Νόμιζα ότι με σφάζουν», αναφέρει

«Προσπαθούσα να τους δείξω ότι "παιδιά, δεν μου έχετε κάνει νάρκωση"»

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ζήτησε από τους γιατρούς να της κάνουν ολική αναισθησία.

«Επέμεναν να μου κάνουν επισκληρίδιο, εγώ δεν ήθελα. Τέλος πάντων, αναγκάστηκαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, όπως είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη στην Αθήνα», περιγράφει η ίδια.

Της έβαλαν τη μάσκα για να της κάνουν ολική αναισθησία, όμως η εγκυμονούσα παρέμεινε ξύπνια. Οι γιατροί, δίχως να το αντιληφθούν, ξεκίνησαν τη διαδικασία του τοκετού.

«Προσπαθούσα να τους δείξω ότι "παιδιά, δεν μου έχετε κάνει νάρκωση" αλλά ένιωθα σαν παράλυτη. Άκουγα τα πάντα. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να κουνήσω τα χέρια μου, τα μάτια μου να δουν ότι "παιδιά υποφέρω". Άκουσα το μωρό να βγαίνει, άκουσα τα πάντα. Δεν μπορούσα. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πραγματικά είχα Άγιο γιατί θα είχα πεθάνει από ανακοπή».

Είναι σοκαριστικό πως η γυναίκα στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει τους γιατρούς ότι δεν έπιασε η νάρκωση, έσπασε το μπροστινό της δόντι, όπως λέει.

«Προσπαθούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου. Έσπασα το δόντι μου από την πίεση. Σκεφτόμουν να αντέξω και για μένα και για το μωρό και για την οικογένειά μου και για το άλλο παιδάκι που περίμενε το αδελφάκι του».

Η σοκαριστική απάντηση των γιατρών

Ο τοκετός ολοκληρώθηκε. Μετά κόπων και βασάνων έφερε στον κόσμο το μωράκι της και εξήγησε στους γιατρούς πως τα έζησε και τα αισθάνθηκε όλα, αφού ποτέ δεν είχε ναρκωθεί. Η απάντηση των γιατρών δεν ήταν αυτή που περίμενε:

«Στην αρχή μου είπε "σου κάναμε" και του λέω "δεν μου κάνατε" γιατί έτσι κι έτσι. Του είπα τα πάντα. Μου λέει "ξέρεις τι έγινε, είχε χαλάσει το μηχάνημα και εμείς το καταλάβαμε γιατί διοχετευόταν το φάρμακο στο χώρο. Το μυρίζαμε". Και σε κάποια φάση μου λέει "είχες 135 παλμούς και ανέβαινες". Και λέω "συγγνώμη είναι δυνατόν, που είστε και αναισθησιολόγος, ένα άτομο με ολική αναισθησία σε καταστολή να έχει 130-150 παλμούς;" και μου λέει "έχεις δίκιο"».

Οι γιατροί το 2014 συμπέραναν πως έφταιγε το μηχάνημα. Εννέα χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2023, ακόμη μια ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία εξαιτίας δυσλειτουργίας του μηχανήματος.

Από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα και αν έχει γίνει κακοσυντήρηση στον εξοπλισμό των χειρουργείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα