Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον δήμο Καρύστου της Εύβοιας, με δύο οικισμούς να εκκενώνονται καθώς οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια.
Η φωτιά στο χωριό της Εύβοιας απειλεί σπίτια, ζώα και στάβλους, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις και φτάνουν μέχρι τα 8-9 μποφόρ!
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7qsAh9qWEZ0?si=rbUfrV2Mn9YtkSKE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>
Ο πρόεδρος της Κοινότητας δήλωσε στο evima.gr, εκκενώνεται το χωριό Αμυγδαλιά ενώ και στο χωριό Πρινιά οι κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους από τους αστυνομικούς προς κοντινές περιοχές.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ αυτή την ώρα στο σημείο μεταβαίνει και ο διοικητής της Πυροσβεστικής Κωσταντίνος Ψαρός.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 4, 2023