σουπερμαρκετ
Ποιοι αναμένεται να λάβουν τις επόμενες μέρες το Market Pass 2

Μέχρι την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι οικονομικές ενισχύσεις του περασμένου τριμήνου σε όσους δικαιούχους του Market Pass 2 έχουν υποβάλλει αιτήσεις και τηρούν τις προϋποθέσεις.

Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι το μέτρο της οικονομικής ενίσχυσης παρατείνεται και για το επόμενο έτος, μέχρι την 29 Φεβρουαρίου.

Τι ισχύει

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες προϋποθέσεις η καταβολή των ενισχύσεων των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 για το market pass διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για όσους έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.
  • Για όσους θα υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι ενδέχεται λόγω επεξεργασίας των στοιχείων από τις τράπεζες, οι δικαιούχοι να δουν τα ποσά πιστωμένα 1-2 ημέρες αργότερα από τις ανωτέρω αναφερθείσες ημερομηνίες.

Παρατείνεται το Market Pass 2

Με τη νέα απόφαση των συναρμόδιων υπουργών παρατείνεται η διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Αυτό προβλέπεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά.

Σε όσους έχουν υποβάλλουν αίτηση έως την 31η Οκτωβρίου, δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των στοιχείων για τον τρόπο λήψης της ενίσχυσης (μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή πίστωσης σε ψηφιακή κάρτα) έως και την 31η Οκτωβρίου. Υπογραμμίζεται ότι δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο. Για όσους υποβάλουν την αίτηση μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η δυνατότητα ακύρωσης ή μεταβολής των παραπάνω στοιχείων ισχύει έως και την 8η Ιανουαρίου 2024, οπότε η αίτηση οριστικοποιείται και δεν είναι δυνατή η μεταβολή της σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, εξηγεί γιατί η Δυτική Ελλάδα αποτελεί το «hotspot» της κλιματικής κρίσης
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
podcast But Why?
PODCAST «But Why?»: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά παίρνουν το μικρόφωνο
Μια πρωτοβουλία από τη Σχολική Διαμεσολάβηση και το Τμήμα Ένταξης που ενώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω του European School Radio
PODCAST «But Why?»: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά παίρνουν το μικρόφωνο