τυριά
«Έχουμε φτάσει τα ελληνικά τυριά να είναι πιο ακριβά από το γνήσιο ροκφόρ και το χαβιάρι» λέει ο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Νάξου Δημήτρης Καπούνης

Απλησίαστα είναι για τους περισσότερους πολίτες τα γαλακτοκομικά προϊόντα με τις αυξήσεις μέσα σε έναν χρόνο να υπερβαίνουν το 10% και ειδικά τη φέτα να τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Μιλώντας στο Action 24 ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Νάξου Δημήτρης Καπούνης είπε ότι φέτος θα βγουν 1.200 τόνοι γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ ενώ πέρυσι ήταν 1.500 τόνους γιατί έχει μειωθεί αισθητά το γάλα από 34-35 τόνους πέρυσι στους 24-25 φέτος. Φεύγει δηλαδή από εμάς στα 10,50 χωρίς το ΦΠΑ και φτάνει στους καταναλωτές με το ΦΠΑ και τα μεταφορικά στα 15,50 με 16,10 ευρώ το κιλό.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ιδιοκτήτρια ιστορικού τυροκομείου που έχει κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και δήλωσε ότι οι τιμές στην κεντρική αγορά της Αθήνας έχει γίνει τραγική γιατί οι τιμές στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά έχουν ξεφύγει. Όπως είπε αυτό δεν είναι δικαιολογημένο, γιατί οι τιμές στα ξένα τυριά αυξομειώνονται ενώ στην Ελλάδα μόνο ανεβαίνουν.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο κόσμος έχει στραφεί στις αγελαδινές γραβιέρες που διατίθενται στα 12 ευρώ, ενώ η γνήσια ΠΟΠ γραβιέρα είναι πρόβεια και η ίδια την αγοράζει στη χονδρική στα 12,50 και την πουλάει στα 17,90.

 «Έχουμε φτάσει τα ελληνικά τυριά να είναι πιο ακριβά από το γνήσιο ροκφόρ και το χαβιάρι» είπε και ζήτησε από το κράτος να παρέμβει.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες
Τουλάχιστον 16 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ για σεξουαλική παρενόχληση
Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: «Βροχή» οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικες