Καιρός: Έρχεται η κακοκαιρία «Π» – Οι μετεωρολόγοι ανησυχούν
«Οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα»

Επιδείνωση εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και να εκφράζουν την ανησυχία τους για πλημμυρικά φαινόμενα.

Το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά από σήμερα, Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, και το καλοκαίρι θα δώσει -έστω και καθυστερημένα- τη θέση του στο φθινόπωρο.

Από αύριο (2/11) θα επηρεαστούν η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο, σχηματίζοντας στον χάρτη το γράμμα «Π», καθώς οι περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του -η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα- θα μείνουν ανεπηρέαστες.

Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν την Παρασκευή, ωστόσο το σαββατοκύριακο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας εξηγεί τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία «Π» που θα μας απασχολήσει τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το σχήμα, η κακοκαιρία θα πλήξει τις εξής περιοχές: Μακεδονία, Θράκη, Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

«Ανησυχώ για τον καιρό του Σαββάτου»

Ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για κίνδυνο πλημμυρών το Σάββατο, τονίζοντας ότι «τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας».

Συγκεκριμένα, σε νέα του ανάρτηση στο Facebook γράφει: «Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες».

Ο μετεωρολόγος παραθέτει επίσης τους χάρτες βροχόπτωσης. Με τα μωβ και τα κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν.

«Επιτέλους φθινόπωρο»

Με τη σειρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς, τονίζει ότι το ερχόμενο Σάββατο (4/10) η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή ενώ τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή.

«ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! Το ερχόμενο Σάββατο το πρώτο αξιόλογο σύστημα με πολλές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή. Οι βροχές το πρώτο 15ημερο μπορεί να μην είναι πολλές, αλλά τα συστήματα που θα μας επηρεάσουν θέλουν προσοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κολυδάς.

«Σοβαρή επιδείνωση από το Σάββατο»

Από το Σάββατο θα έχουμε σοβαρή επιδείνωση του καιρού, αναφέρει επίσης ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα, θα πνέουν θυελλώδεις νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ, ενώ θα σημειωθούν και αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά αλλά και στα κεντρικά και βόρεια, που δεν θα κρατήσουν όμως πολύ.

Την Κυριακή (5/11) θα έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας, αλλά και βροχές στα ΝΑ και δυτικά της χώρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΠΑΔΑ: Ημερίδα για τη διαχείριση της διαφορετικότητας και της εργασιακής ένταξης
Ενημέρωση των φοιτητών/τριων ως μελλοντικών στελεχών της αγοράς εργασίας για θέματα προώθησης της ισότητας των φύλων, της διαφορετικότητας και της...
ΠΑΔΑ: Ημερίδα για τη διαχείριση της διαφορετικότητας και της εργασιακής ένταξης