pirkagia
Παίρνουν συνεχώς Αστυνομία και η Πυροσβεστική είναι διαρκώς αποδεκατισμένη

Θλιβερή είναι η κατάσταση με τους εποχιακούς πυροσβέστες, οι οποίοι όλο το καλοκαίρι «θυσιάστηκαν» για τις πυρκαγιές και το περιβάλλον και τώρα το χειμώνα 2.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες θα περάσουν την πόρτα του ΟΑΕΔ.

Για την τραγική αυτή κατάσταση μίλησε στο Open ο πρόεδρος των εποχικών πυροσβεστών Θανάσης Ψαρόπουλος.

«Σε πέντε μέρες θα περάσουμε την πόρτα του ΟΑΕΔ. Ανεργία, 500 ευρώ ταμείο ανεργίας θα πάρουμε μόνο όσοι έχουμε τα ένσημα. Δηλαδή μας δίνουν 500 ευρώ για να καθόμαστε, είναι καθαρά επιδοματική πολιτική. Μπορούν να μου δώσουν άλλα 300 ευρώ και να δουλεύω όλο το χρόνο, είναι απλό… Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας έχει πει ότι μόλις 500-700 άτομα θα πάρουν στην ΕΜΟΔΕ, την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων», για το οποίο όπως είπε ο κ. Ψαρόπουλος σε άλλο σημείο «ελπίζω ότι θα μας δώσουν ειδική μοριοδότηση».

«Οι σταθμοί της Πυροσβεστικής μένουν εκτός. Οι σταθμοί βογγάνε, πασχίζουν. Δεν βγαίνουν τα ρεπό, είναι χιλιάδες τα οφειλόμενα ρεπό στο μόνιμο προσωπικό. Εμείς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, οι εποχικοί, αυτοί με τις μπεζ στολές, είμαστε έτοιμοι πυροσβέστες. Με προεδρικό διάταγμα του 2020, εδώ και τρία χρόνια. Με όμοια και κοινά καθήκοντα με το μόνιμο προσωπικό, συνδράμουμε σε όλη την Ελλάδα μαζί με το μόνιμο προσωπικό σε όλα τα συμβάντα. Και αυτή τη στιγμή μας πετάνε έξω… Ξαναρχίζουμε τον Μάιο. Υπάρχουν δύο “σειρές”, η σειρά του 2019 και η σειρά του 2020. Η “σειρά” του 2020 έχει ακόμη ένα χρόνο, ουσιαστικά θα τους ξαναπροσλάβουν 1η Μαΐου για να απολυθούν πάλι», συμπληρώνει.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει δημοσιονομικά περιθώρια: «Θα πάρει δικαστική αστυνομία, παίρνει αστυνομία συνέχεια, παίρνει ο στρατός. Αλλά ένα σώμα δίπλα στον πολίτη καθημερινά, σε πλημμύρες, φωτιές, αστικές φωτιές, παροχή βοήθειας, χιόνια, είναι αποδεκατισμένο…Υπάρχουν 3.500 οργανικά κενά, εμείς όλοι μαζί είμαστε 2.500. Και όλους εμάς να πάρουν, πάλι μένουν 1.000 θέσεις κενές».

Τέλος, αναφέρθηκε στο νόμο 3938/2011 και το άρθρο 15 για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, «μπαίνεις από εποχικός, γίνεσαι πενταετής, δουλεύεις όλο το χρόνο, συνδράμεις μαζί με το μόνιμο προσωπικό. Τώρα, οι κύριοι της κυβέρνησης λένε ότι δεν ισχύει αυτός ο νόμος, διά στόματος του πρωθυπουργού …. 5.500 κόσμος δούλευε μέσα από αυτόν … Θέλω να καταλάβετε ότι υπάρχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία. Αυτά τα οχήματα, για να οδηγηθούν πρέπει να υπάρχει μια τεχνογνωσία. Για να λυθεί το πρόβλημα στην Πυροσβεστική πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Άμεσες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα