Τέμπη
Eurokinissi
Αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις μεγάλες εστίες φωτιά – «Δεν μπορεί να κλείσει υ υπόθεση»

Οι συγγενείς και τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη, θα βρεθούν σήμερα (25/10) ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Λάρισας για να καταθέσουν δύο διαφορετικά υπομνήματα αναφορικά με τις ευθύνες των υπαιτίων.

Ο συνήγορος θυμάτων και πατέρας τραυματία, Γιώργος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ThessToday ότι έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από το δυστύχημα και ακόμη δεν έχουν λάβει αξιόπιστες απαντήσεις για τους λόγους που προκλήθηκε η έκρηξη και κατ’ επέκταση η φωτιά, το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

«Έχουν οριστεί πραγματογνώμονες που δεν διαθέτουν κατάλληλη ειδικότητα για να απαντήσουν και δεν τέθηκε ούτε καν ως ερώτημα για να αποφανθούν σχετικά με την έκρηξη και τη φωτιά. Μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει την συμπεριληπτική κατάθεση, με την αναφορά να στηρίζεται σε μια θέση από το Χημείο του Κράτους, που ήταν αρμόδιο για να εκφράσει γνώμες των πραγματογνωμόνων», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, ο φάκελος «Τέμπη» παραμένεισκοτεινός εξαιτίας δυσεπίλυτων γρίφων. «Ο ανακριτής βλέπει ότι δεν μπορεί να κλείσει την υπόθεση. Είχε βρεθεί ξυλόλιο σε διάφορα σημεία που δεν δικαιολογούνταν, εκτός από τα λάδια και τις μεγάλες εστίες κηλίδων που ήταν διάχυτες παντού», υποστήριξε και έκανε λόγο για «πραξικοπηματική λειτουργία» από την πλευρά των αρμόδιων και άμεσα εμπλεκομένων, υπηρεσιών.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο ίδιος, οι επίμονες απαιτήσεις τους να οριστούν κατάλληλοι πραγματογνώμονες, αποδείχθηκαν -μέχρι στιγμής- κούφιες, ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική δειγματοληψία τόσο στον τόπο της τραγωδίας, όσο και στον χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα βαγόνια.

«Θα γίνουν νέες δειγματοληψίες από τεχνικούς συμβούλους που έχουν ορίσει οι οικογένειες, στις οποίες θα συμμετέχουν και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την εύρεση ανθρωπίνων υπολειμμάτων», δήλωσε και επεσήμανε ότι στο Κουλούρι -όπου έχουν μετακινηθεί οι σωροί από συντρίμμια- έχουν μεταφερθεί παράνομα ακόμη και τετραγωνικά μέτρα Γης. «Γεγονός που δεν προβλέπεται πουθενά και παραβιάζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας» προσθέτει.

Τα δύο ζητήματα που θέτουν

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Συλλόγου, στο εκτενές υπόμνημα το οποίο θα κατατεθεί προς την εισαγγελία εφετών Λάρισας εστιάζουν σε δύο ζητήματα: «Το πρώτο αφορά το γεγονός ότι δεν έχουν ασκηθεί αδικαιολόγητα κακουργηματικές διώξεις ανθρωποκτονίας και έκθεσης από ενδεχόμενο δόλο σε κανέναν από τους νόμιμους εκπροσώπους και το δεύτερο ότι δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία ούτε στην πρόεδρο της ΡΑΣ, η οποία διατηρούσε σε καθεστώς δήθεν ισχύος ένα ανύπαρκτο πιστοποιητικό ασφαλείας και μια άδεια λειτουργίας που στηριζόταν στο… πουθενά».

«Την τραγωδία την ξέρουν όλοι»

Σύμφωνα με την Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας, εάν δεν κληθούν άμεσα όλοι οι υπαίτιοι τότε θα ξεκινήσουν μια σειρά από κινητοποιήσεις -ήδη δρομολογούνται- ενώ τα μέλη του Συλλόγου σκέπτονται να στραφούν ακόμη και στον Άρειο Πάγο ώστε να δικαιωθούν.

«Δεν το χωράει ούτε το μυαλό μου ούτε η ψυχή μου για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Την τραγωδία την ξέρουν όλοι. Ένα κομμάτι που δεν ξέρουν είναι πόσες ζωές καταστράφηκαν και πόσοι άνθρωποι παλεύουν μόνοι τους χωρίς καμία πρόνοια εκ μέρους της κυβέρνησης», ανέφερε η κα Τσαγκλή, με την ίδια να σημειώνει ότι η συνέχεια είναι στο ίδιο μοτίβο: «Όπως τότε δεν τους ένοιαζε η ασφάλεια μας και ταυτόχρονα έλεγαν δημόσια ψέματα, έτσι και τώρα δεν τους νοιάζει τι πάθαμε και συνεχίζουν να αποκρύπτουν την αλήθεια στην καλύτερη, να λένε χοντρά ψέματα στην χειρότερη!».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

odontiatros.jpg
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
«Οι μεταβολές στο μικροβίωμα της στοματικής κοιλότητας μπορούν να προκαλέσουν συστηματική φλεγμονή και να αυξήσουν έμμεσα τον κίνδυνο νόσου»
Αυτή η νόσος απειλεί όσους αμελούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Μητσοτάκης ΔΕΘ
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση
Τι σημείωσε για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο μήνυμά του μέσα από από την καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση.
Η ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Τι σημειώνει για την εκπαίδευση