Μουσείο Ακρόπολης
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Tη στιγμή που το Μουσείο Ακρόπολης θεωρείται πρότυπο μουσείο περίεργα περιστατικά και καταγγελίες δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα

Περίεργα περιστατικά λαμβάνουν χώρα στο Μουσείο Ακρόπολης το τελευταίο διάστημα και πολλές είναι οι απορίες που δημιουργούνται  για το επίπεδο ασφαλείας του Μουσείου που πρόκειται να υποδεχτεί τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αν ποτέ αυτά επιστρέψουν στη χώρα που τα γέννησε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, την Κυριακή (22/10) που μας πέρασε, γύρω στις 9.30-10.00 το πρωί, άγνωστος αφόδευσε εντός του Μουσείου, στον πρώτο όροφο, στην περιοχή των εκθεμάτων της Αθηνάς Νίκης. Το περιστατικό αυτό έγινε κατά τη διάρκεια διαλείμματος του αρχαιοφύλακα – στο διάλειμμα του οποίου δεν υπήρχε αντικατάσταση- και αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως το περιστατικό έγινε αντιληπτό από έναν επισκέπτη του μουσείου ο οποίος και ειδοποίησε τους υπευθύνους.

Το γεγονός αυτό δεν ήταν το πρώτο καμπανάκι για το ότι κάτι δεν πάει καλά. Ένα βράδυ στα τέλη Αυγούστου σε χώρο ανασκαφής του Μουσείου της Ακρόπολης εισέβαλαν πέντε νέες γυναίκες Ρομά και αφαίρεσαν άγνωστο αριθμό νομισμάτων διαφόρων χωρών. Οι γυναίκες έγιναν αντιληπτές εκ των υστέρων από φύλακα του Μουσείου της Ακρόπολης, κλήθηκε η αστυνομία και συνελήφθησαν. Η διοίκηση του Μουσείου προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως οι γυναίκες αυτές πέρασαν από τις πύλες του μουσείου.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια περιστατικά οφείλουν να διερευνώνται για να διορθώνονται τυχόν λάθη και αστοχίες στις διαδικασίες που ακολουθούνται, πριν φτάσει να συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο. Γι’ αυτό ζητήσαμε την άποψη του Μουσείου, το οποίο ουδέποτε απάντησε στα ερωτήματά μας.

Πηγή: News24/7

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαγωνισμός Δημοσίου Δασοπόνων
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)
Στο Τυπογραφείο η προκήρυξη 1Γ/2024 που αφορά μόνιμες θέσεις Δασοπόνων μέσω γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ έως τον Ιούλιο - τΗΝ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ στο Δημόσιο με Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ έως Ιούλιο (ύλη)