kougias
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ποια ήταν τα αιτήματα – Τι συνέβη στο δικαστήριο

Ανατροπή στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλλε για κλήση μαρτύρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο Αλ. Κούγιας ζήτησε μια εβδομάδα διακοπή για να αποφασίσει τι θα κάνει και να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

«Αν αποχωρήσει ο συνήγορος το σέβομαι και θα το δεχτώ. Το αν όμως το δικαστήριο θα διακόψει για μια εβδομάδα για να μας πει αν θα συνεχίσει ή όχι δε γίνεται. Αν θέλετε κάποιες ώρες να το σκεφτείτε και να αποφασίστε. Είστε έμπειρος. Αν δε συνεχίσετε πρέπει να υποβληθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δε μπορεί να μείνει χωρίς συνήγορο ούτε για μια ώρα! Δεν το δέχομαι ως εισαγγελική αρχή. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει» είπε η εισαγγελέας.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Τα αιτήματά του

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλλει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ξανά κάποιοι μάρτυρες και να ανακληθεί η απόφαση για τη μη κλήση κάποιων άλλων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχτηκε να καταθέσει ξανά ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράϊκος, για να δώσει διευκρινίσεις για την τοξικολογική εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού που διενήργησε στο εργαστήριο του.

Επιπλέον, ζητήθηκε να καταθέσουν ο παθαλογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογγίτης, αλλά και την συμπληρωματική εξέταση του παιδοκαρδιολόγου Γιάννη Παπαγιάννη. Για τον τελευταίο, κατά την υπεράσπιση πρέπει να εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;
Αυτό είναι ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς υποψηφίους όταν καλούνται να επιλέξουν Πεδίο
Πανελλαδικές 2024: Από ποιο πεδίο συμφέρει να δηλώσουν οι υποψήφιοι τις κοινές σχολές;