kougias
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ποια ήταν τα αιτήματα – Τι συνέβη στο δικαστήριο

Ανατροπή στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει μετά την ομόφωνη απόρριψη των αιτημάτων που υπέβαλλε για κλήση μαρτύρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο Αλ. Κούγιας ζήτησε μια εβδομάδα διακοπή για να αποφασίσει τι θα κάνει και να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

«Αν αποχωρήσει ο συνήγορος το σέβομαι και θα το δεχτώ. Το αν όμως το δικαστήριο θα διακόψει για μια εβδομάδα για να μας πει αν θα συνεχίσει ή όχι δε γίνεται. Αν θέλετε κάποιες ώρες να το σκεφτείτε και να αποφασίστε. Είστε έμπειρος. Αν δε συνεχίσετε πρέπει να υποβληθεί τύποις παραδεκτά. Η κατηγορούμενη δε μπορεί να μείνει χωρίς συνήγορο ούτε για μια ώρα! Δεν το δέχομαι ως εισαγγελική αρχή. Αν δε μπορείτε να συνεχίσετε πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει» είπε η εισαγγελέας.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματα της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δε μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω των πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δε βρει θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Τα αιτήματά του

Νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποβάλλει σειρά αιτημάτων στο δικαστήριο προκειμένου να καταθέσουν ξανά κάποιοι μάρτυρες και να ανακληθεί η απόφαση για τη μη κλήση κάποιων άλλων. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε την ανάκληση της απόφασης του δικαστηρίου που δεν δέχτηκε να καταθέσει ξανά ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράϊκος, για να δώσει διευκρινίσεις για την τοξικολογική εξέταση ποσοτικού προσδιορισμού που διενήργησε στο εργαστήριο του.

Επιπλέον, ζητήθηκε να καταθέσουν ο παθαλογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης, ο ιατροδικαστής Συμεών Μεσογγίτης, αλλά και την συμπληρωματική εξέταση του παιδοκαρδιολόγου Γιάννη Παπαγιάννη. Για τον τελευταίο, κατά την υπεράσπιση πρέπει να εξηγήσει τα ευρήματα που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες της νεκροψίας – νεκροτομής.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα