airbnb
«Επιδημία» τα ψεύτικα καταλύματα στο Airbnb - Πώς μπορείτε να τα εντοπίσετε

Τουλάχιστον 59.000 ψεύτικα καταλύματα έχει αφαιρέσει φέτος η Airbnb από την πλατφόρμα, ενώ έχει επίσης αποτρέψει εξ αρχής την ανάρτηση 157.000 ψεύτικων καταλυμάτων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία, ανάμεσα στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι οι υψηλές χρεώσεις καθαρισμού και τα ψεύτικα καταλύματα, ενώ ορισμένοι εξέφρασαν επίσης επιθυμία για χαμηλότερες τιμές συνολικά στην πλατφόρμα.

Η Airbnb δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει διαδικασίες επαλήθευσης όλων των καταλυμάτων της στις πέντε κορυφαίες αγορές, δηλαδή σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Γαλλία και Αυστραλία.

Τα ψεύτικα καταλύματα εξάλλου επιβαρύνουν αρκετά την εταιρεία, η οποία πληρώνει για αποζημίωση των χρηστών και για νέες κρατήσεις σε άλλα καταλύματα. «Το μεγαλύτερο ρίσκο όμως είναι για τη φήμη μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky. «Εάν όταν κλείνεις ένα Airbnb δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι είναι αληθινό και ότι θα σου αρέσει, τότε θα μείνεις σε ξενοδοχείο», τόνισε ο ίδιος.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Chesky είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν chatbot, όπως το ChatGPT, ως «ο απόλυτος ρεσεψιονίστ» για τους επισκέπτες. Τώρα, η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης και για την επαλήθευση των καταλυμάτων στις πέντε κορυφαίες αγορές της.

Πώς θα γίνεται η βεβαίωση

Στόχος είναι να μπαίνουν οι οικοδεσπότες στο κατάλυμα και να ανοίγουν την εφαρμογή της Airbnb. Στη συνέχεια, θα βεβαιώνεται μέσω GPS η σωστή διεύθυνση, ενώ τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθούν στη σύγκριση των φωτογραφιών από τους οικοδεσπότες σε πραγματικό χρόνο και των φωτογραφιών που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

Όσα καταλύματα περνούν κανονικά το τεστ θα παίρνουν ένα εικονίδιο «verified» από τον Φεβρουάριο του 2024. Η εταιρεία πάντως δήλωσε ότι θα αρχίσει να επαληθεύει την ύπαρξη των καταλυμάτων σε 30 επιπλέον χώρες από τα τέλη του επόμενου χρόνου.

Εκτός από τα ψεύτικα καταλύματα, η Airbnb βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη και με αυστηρότερους κανόνες σε πολλές πόλεις. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε να εφαρμόζεται κανόνας, ο οποίος καθιστά δυσκολότερο για τους οικοδεσπότες των Airbnb να αξιοποιούν τις κατοικίες τους για βραχυχρόνια μίσθωση. Ως αποτέλεσμα, μειώθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των αναρτήσεων στην πλατφόρμα της Airbnb.

Επιπλέον, ορισμένοι επισκέπτες διαμαρτυρήθηκαν πέρυσι για αυξημένες χρεώσεις, όπως τη χρέωση καθαρισμού, και σε ορισμένες περιπτώσεις για τις υποχρεώσεις που έχουν οι επισκέπτες προτού φύγουν από το σπίτι (π.χ. να πλύνουν τα σεντόνια ή να καθαρίσουν τα πιάτα).

Η εταιρεία δήλωσε ότι τουλάχιστον 260.000 οικοδεσπότες έχουν χαμηλώσει ή αφαιρέσει πλήρως τη χρέωση καθαρισμού φέτος, καθώς η πλατφόρμα δίνει πλέον την επιλογή στους χρήστες να ψάχνουν κατάλυμα ανάλογα με την τελική τιμή. Επίσης σημείωσε ότι ο τρόπος παρουσίασης της τιμής στην πλατφόρμα αποθαρρύνει τους οικοδεσπότες από τις έξτρα χρεώσεις. Σημειώνεται όμως ότι μόλις ένα τρίτο των χρηστών αξιοποιεί αυτόν τον τρόπο αναζήτησης στην πλατφόρμα.

«Ακούσαμε πολύ ότι το Airbnb δεν είναι τόσο προσιτό όσο ήταν παλαιότερα», δήλωσε ο Chesky πρόσφατα, τονίζοντας όμως ότι οι αλλαγές στην τιμολόγηση έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς και ότι θα επιβληθούν και άλλα τέτοιου είδους μέτρα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και η τιμολόγηση ανάλογα με την εποχική κίνηση. Πρόκειται για μία τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη συχνότερη προσαρμογή των τιμών, όπως οι αεροπορικές και τα ξενοδοχεία.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...