SOS από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπισκότα με κανέλα – «Μην τα καταναλώσετε»
Ανακαλούνται μπισκότα από τον ΕΦΕΤ - Γιατί κρίθηκαν μη ασφαλή

Στην ανάκληση των μπισκότων «KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη» 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγονται από την εταιρεία «Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies», προχώρησε ο ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση του ΕΦΕΤ, το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε “μη κανονικό και μη ασφαλές”, διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg, ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Η κουμαρίνη είναι ένας φυσικός αρωματικός παράγοντας και υπάρχει σε μια μεγάλη ποικιλία φυτών, όπως φασόλια, τόνκα, λεβάντα, σε πολλά χόρτα, στην κασία, κ.α. Μπορεί να βρεθεί ως φυσικό συστατικό σε προϊόντα όπως καρυκεύματα, τρόφιμα που περιέχουν κανέλα ή σε ποτά (π.χ. λικέρ).

Έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβής για το ήπαρ και καρκινογόνος ουσία και έχει απαγορευτεί στα τρόφιμα στις ΗΠΑ ήδη από το 1954. Στην ΕΕ, ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1334/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρυθμίζει τη χρήση και τη μέγιστη περιεκτικότητα της κουμαρίνης στα τρόφιμα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανια
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
«Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι ανάγκη αυτή τη στιγμή να αλλάξουν νοοτροπία και να δουν με άλλο μάτι την γνωστική εξέλιξη των παιδιών»
Για τις Πανελλήνιες ρε γαμώτο;
Erasmus
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»
Έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση, τα εργασιακά δικαιώματα και τη στήριξη των νέων με λιγότερες ευκαιρίες στο νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Κ. Αρβανίτης: «Το Erasmus+ δεν μπορεί να υπηρετεί μόνο την αγορά εργασίας»