Φρίκη για 22χρονη και το 2,5 ετών παιδί της - Ο σύζυγος τους κρατούσε φυλακισμένους για 2 χρόνια
Έτσι ξεκίνησε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.

Σκηνές μαρτυρίου βίωνε καθημερινά μια 22χρονη σε περιοχή του Βόλου, καθώς ο 28χρονος σύζυγός της κρατούσε την ίδια και το μόλις 2μιση ετών παιδάκι τους έγκλειστους και απομονωμένους στο σπίτι για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ κακοποιούσε την γυναίκα σε καθημερινή βάση.
Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, τα σκηνικά φρίκης που υπέστη η κοπέλα αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 21/9, όταν γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

Όπως αποκαλύφθηκε, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος, μετά από κρεσέντο βιαιοπραγίας, έπιασε την νεαρή από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει.
Σε μια ανατριχιαστική κατάθεση, η 22χρονη αναφέρει πως ο άντρας την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε χθες. Αυτή την φορά όμως έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με την νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.
Εκεί ξεκίνησε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.
Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.
Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των αρχών, και μετά την σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη.
Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιδομα
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρονική αίτηση
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του
συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων Π.Ε.-ΕΛΜΕ Αττικής με τη Διεύθυνση της ΔΥΠΑ
Προπληρωμένη κάρτα ανεργίας: Τι αποκάλυψε η συνάντηση των Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ Αττικής με τη ΔΥΠΑ
Επίσημες απαντήσεις έδωσε η ΔΥΠΑ για την κάρτα ανεργίας στους εκπαιδευτικούς – Οι δεσμεύσεις και τα επόμενα βήματα
Προπληρωμένη κάρτα ανεργίας: Τι αποκάλυψε η συνάντηση των Συλλόγων ΠΕ-ΕΛΜΕ Αττικής με τη ΔΥΠΑ
skilaki_mati
Θλίψη στο Ηράκλειο: Πέθανε ο Αμόρ, ο σκύλος που έγινε σύμβολο της τραγωδίας στο Μάτι
Ο Αμόρ, που είχε γίνει σύμβολο επιβίωσης από τη φονική φωτιά στο Μάτι, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ηράκλειο, φέρνοντας θλίψη σε όσους τον...
Θλίψη στο Ηράκλειο: Πέθανε ο Αμόρ, ο σκύλος που έγινε σύμβολο της τραγωδίας στο Μάτι
Χαβιέ Μπαρδέμ στα Emmy
Χαβιέ Μπαρδέμ: Με παλαιστινιακή κεφίγια στα βραβεία Emmy - «Να σταματήσει η γενοκτονία, ελεύθερη Παλαιστίνη»
Χαβιέ Μπαρδέμ στα Emmy: «Δεν θα συνεργαστώ ποτέ με κάποια εταιρεία που δεν καταδικάζει τη γενοκτονία στη Γάζα - Ζητάμε εμπορικό, διπλωματικό...
Χαβιέ Μπαρδέμ: Με παλαιστινιακή κεφίγια στα βραβεία Emmy - «Να σταματήσει η γενοκτονία, ελεύθερη Παλαιστίνη»