Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Χανίων έπειτα από κρούσμα του μύκητα candida auris που εντοπίστηκε σε ασθενή που νοσηλεύεται σε απομόνωση.
Όπως επιβεβαίωσε στο zarpanews.gr o διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, το κρούσμα αφορά περιστατικό ασθενούς ο οποίος πρόσφατα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Χανίων από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά από μακρά νοσηλεία εκεί.
Η ασθενής από την πρώτη στιγμή νοσηλευόταν στην απομόνωση και στις καλλιέργειες που ελήφθησαν την ημέρα της εισαγωγής στο νοσοκομείο, ανιχνεύτηκε ο ο συγκεκριμένος μύκητας. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο και έχουν ληφθεί τα προβλεπόμενα μέτρα με τις οδηγίες της προέδρου επιτροπής λοιμώξεων.
Συχνά, η καντιντίαση, ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη προσβάλλει ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα (ανοσολογική ανεπάρκεια).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις
Alfavita Newsroom