thessalia
Την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι πληρωμές για τους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Θεσσαλία

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας στη Θεσσαλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (22.9.2023) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος.

«Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 24.184 οριστικοποιημένες και 4.834 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr», σημείωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος για τους πληγέντες στη Θεσσαλία και πρόσθεσε πως «η διαδικασία διασταυρώσεων έχει αρχίσει με ταχύτητα και προσοχή, ενώ, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας εκκινούν οι πληρωμές».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ειρήνης Αγαπηδάκη από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης εξήγησε ότι οι πληρωμές αφορούν «ζημιές και ανάγκες που δεν έχουν σχέση με προηγούμενα φαινόμενα, όπως ο “Ιανός”, που είχε πλήξει τη Θεσσαλία».

«Οι αυτοψίες, ύστερα και από τη σημερινή δράση, έχουν ξεπεράσει τις 16.500, σε περίπου 200 κοινότητες. Θα υπάρξει στεγαστική συνδρομή από το κράτος, για όσους έχουν πληγεί. Τις επόμενες ημέρες, ενεργοποιείται ειδική πλατφόρμα για το επίδομα στέγασης σε ανθρώπους που δε μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατατέθηκε στη Βουλή και ο Συμπληρωματικός Προϋπολογισμός, ύψους 600 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 450 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα 150 εκατ. ευρώ για τον τακτικό Προϋπολογισμό, για να καλύψει τις πρώτες αποζημιώσεις, την κρατική αρωγή και αγροτικές αποζημιώσεις από τις καταστροφές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_2.jpg
Ζητάμε θεσμούς στήριξης, γιατί οι θεσμοί προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους
Γι’ αυτό είμαστε και θα είμαστε εκπαιδευτικοί. Γιατί κυνηγάμε την ουτοπία, γιατί οραματιζόμαστε το Ιδανικό.
Ζητάμε θεσμούς στήριξης, γιατί οι θεσμοί προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους