κακοκαιρία Θεσσαλία2
ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Σοβαροί παραμένουν οι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων στις περιοχές που πλημμύρισαν από την κακοκαιρία «Daniel»

Σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίζουν να εμφανίζονται στις περιοχές που πλημμύρισαν κατά το «πέρασμα» της κακοκαιρίας «Daniel».

Σύμφωνα με την Ειρήνη Αγαπηδάκη, στα 181 έχουν φτάσει τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Θεσσαλία.

Αύξηση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, το τελευταίο 24ωρο προσήλθαν 1.429 άτομα στις δομές υγείας του ΕΣΥ, ενώ εντοπίστηκαν 62 νέα κρούσματα λοίμωξης του αναπνευστικού και 51 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας.

Συνολικά, στη Θεσσαλία 181 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με γαστρεντερίτιδα, ενώ έχουν εντοπιστεί και 187 κρούσματα λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού. Όσον αφορά τις νοσηλείες, η κ. Αγαπηδάκη σημείωσε πως τρία ακόμη άτομα μπήκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και άλλοι επτά για λοίμωξη του αναπνευστικού. Συνολικά, νοσηλεύονται 12 άτομα με γαστρεντερίτιδα και 15 με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, στο νοσοκομείο Λάρισας υπάρχουν δύο περιστατικά ύποπτα για λεπτοσπείρωση, με τον πρώτο έλεγχο, ωστόσο, να είναι αρνητικός. Επίσης, αρνητικός ήταν ο έλεγχος και για προνύμφες κουνουπιών στα λιμνάζοντα ύδατα της Θεσσαλίας.

Προστασία των πολιτών

Παράλληλα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε πως στις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας συνεχίζεται η διανομή προστατευτικού εξοπλισμού όπως γαλότσες, μάσκες και γάντια για την αποφυγή μολύνσεων από τα λιμνάζοντα νερά.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να περιμένουν τα συνεργεία να ανοίξουν τον δρόμο για να πάνε στα σπίτια τους, ενώ σημείωσε πως οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και πως η ίδια δεν θα φύγει από την περιοχή αν δεν βεβαιωθεί ότι όλοι οι κάτοικοι είναι υγιείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα