Χανιά: Θάνατος Κώστα Μανιουδάκη από αστυνομικούς – Οι ανακοινώσεις ΚΚΕ και ΜέΡα25
«Ο φερόμενος από ανακοπή Κώστας στα Χανιά κατέρρευσε μετά από αστυνομική βία»

Σοκαριστική είναι η καταγγελία για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη από αστυνομικούς στα Χανιά.

Την σκληρή αυτή καταγγελία την δημοσίευσε ο γιός του Αναστάσης Μανιουδάκης σε ανάρτηση του στο Facebook και ανέφερε ότι ο πατέρας του πέθανε μετά από βασανιστήρια που υπέστη από τις δυνάμεις των ΤΑΕ οι οποίοι, σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία, τον ξυλοκόπησαν και τον έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες με αποτέλεσμα ο 58χρονος να μην αντέξει και να πάθει ανακοπή.

Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ

«Μια ανατριχιαστική δημόσια καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αφορά τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στον Επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται από τον γιό του 58χρονου, η ανακοπή που έπαθε προήλθε αφού ξυλοκοπήθηκε και δέθηκε με χειροπέδες από άντρες του ΤΑΕ Σούδας, μετά τον έλεγχο που έγινε στο όχημά του. Η καταγγελία έρχεται σε μια περίοδο που ο λαός μας θρηνεί τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ δεν έχει περάσει το σοκ από τις εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε μια πολιτική που θεωρεί τον λαό εχθρό, να αντιπαλέψει την πολιτική ενός κράτους, που θεωρεί κόστος την ασφάλεια του λαού, την προστασία του από τις φυσικές καταστροφές.

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απαιτεί από όλους τους αρμόδιους να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό, οι αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις καταγγελίες της οικογένειας».

Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ 25

«Ακόμα ένα θύμα, ακόμα μία εξοργιστική υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά, που αποδόθηκε αρχικά σε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Οι καταγγελίες των συγγενών του 58χρονου, οι μαρτυρίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζουν για την άσκηση υπέρμετρης βίας από πλευράς των αστυνομικών και μάλιστα σε έναν άνθρωπο που ήταν εγχειρισμένος λόγω στεφανιαίας νόσου, αποκαλύπτουν μια προσπάθεια να αποκρυφτεί ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσία.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αυτού του ανθρώπου πρέπει να έρθουν στο φως. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι η αστυνομία στα Χανιά προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση. Από το αρχικό αφήγημα για απλό τροχονομικό έλεγχο και ένα τυχαίο έμφραγμα, πλέον μαθαίνουμε για κυνηγητό, για χτυπήματα από τους αστυνομικούς, για χειροπέδες στο θύμα και για κηλίδες αίματος στο σημείο του συμβάντος.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ.: «Και τίποτα να μη γίνει, ξύλο θα πέσει». Και στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως είχε τραγικά αποτελέσματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

attiko-nosokomeio
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αττικόν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καλλιάνου – Οι απειλές θα πέσουν στο κενό»
«Δεν έχει τίποτα με το «φίλο» Άδωνι Γεωργιάδη και την πολιτική της κυβέρνησης για αυτό και μπορεί ωραιότατα να διαπομπεύει τους υγειονομικούς!»
Εργαζόμενοι νοσοκομείου Αττικόν: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις Καλλιάνου – Οι απειλές θα πέσουν στο κενό»