πλημμυρισμενη θεσσαλία
Ακόμα ολόκληρα χωριά στον Θεσσαλικό κάμπο παραμένουν κάτω από το νερό, χωρίς να έχουν προσεγγιστεί από καμία αρχή.

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης για τους κατοίκους της Θεσσαλίας που μετά από μία εβδομάδα από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι ακόμα βυθισμένοι στα λασπόνερα, δεν έχουν νερό και βρίσκονται ενόψει μιας υγειονομικής βόμβας.

Χωριά παραμένουν βυθισμένα κάτω από τόνους νερού και λάσπης και άνθρωποι εγκλωβισμένοι με τις επιχειρήσεις διάσωσης να συνεχίζονται ενώ οι νεκροί από την κακοκαιρία πλέον έχουν φτάσει τους 15 και υπάρχουν επισήμως δύο αγνοούμενοι.

Το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, γέφυρες κόπηκαν στα δύο και ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Την ώρα που τα νερά αποτραβιούνται αποκαλύπτεται σταδιακά το μέγεθος της καταστροφής που είναι τεράστιο μιας και ζωικό κεφάλαιο, αγροτικές καλλιέργειες, σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα έχουν χαθεί για πάντα.

Ωστόσο, ακόμα ολόκληρα χωριά στον Θεσσαλικό κάμπο παραμένουν κάτω από το νερό, χωρίς να έχουν προσεγγιστεί από καμία αρχή.

Σε 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών - Σχεδόν κάλυψαν την κρεμαστή γέφυρα

Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δήμου Τεμπών στο Facebook τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα έφτασαν σχεδόν να καλύψουν την κρεμαστή γέφυρα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο τα νερά έφτασαν σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα που βρίσκεται, δηλαδή, η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.

Νεκροί και αγνοούμενοι

Χθες εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί. Πρόκειται για τη μητέρα και τον γιο που αγνοούνταν στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, για τον 58χρονο που αγνοούνταν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και για τον 42χρονο από τον Βόλο που αγνοούνταν από τις 5 Σεπτεμβρίου.

Ο άτυχος 42χρονος άνδρας ήταν αγνοούμενος από το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, όταν ξέσπασε η μεγάλη νεροποντή στον Βόλο και χάθηκε μπροστά στα μάτια του 16χρονου γιου του, ο οποίος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και σώθηκε.

Η σορός του βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι από χειριστή ιστιοπλοϊκού σκάφους και περισυνελέγη από το Λιμενικό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου κλήθηκαν οι συγγενείς του άτυχου 42χρονου και τον αναγνώρισαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα gegonota.news.

«Βρήκαμε μόνο το παντελόνι του»

Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του 42χρονου, που βρισκόταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις τελευταίες εικόνες που έχει από τον πατέρα του. Η περιγραφή του ραγίζει καρδιές.

«Τελευταία στιγμή που είδα τον πατέρα μου ήταν κρεμασμένος στην πόρτα του αυτοκινήτου, μέσα στην ορμή του ρέματος. Μόλις άκουσε από τη φωνή μου ότι είμαι καλά, μου είπε “δεν αντέχω άλλο” και άφησε τα χέρια του. Εγώ κατάφερα να βγω και να σκαρφαλώσω στην οροφή του αυτοκινήτου. Ο πατέρας μου δεν τα κατάφερε, δυστυχώς», είπε ο γιος του 42χρονου. «Από την στιγμή που μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο, δεν τον ξαναείδα. Τον πήρε ο χείμαρρος», πρόσθεσε.

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και η αδελφή του 42χρονου. «Επιμέναμε από την πρώτη στιγμή να έρθει ένα κλιμάκιο της ΕΜΑΚ… Μπήκε το παιδί μέσα στο ποτάμι που καταλήγει στη θάλασσα και βρήκε το παντελόνι του, σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το αυτοκίνητο… Ξέραμε ότι ζωντανό δεν θα τον βρούμε, αλλά ας τον βρίσκαμε. Δεν έχουμε εγκαταλείψει την ελπίδα μας, θέλουμε να τον βρούμε. Ας έρθει να μας βοηθήσει κάποιος να τον βρούμε», είπε η αδελφή του 42χρονου άνδρα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

2015_kinitopoiiseis_oiele-denpoleitai-27noe.jpg
ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για τις αναφορές της Ομοσπονδίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για εργασιακά ζητήματα
Η ΟΙΕΛΕ ετοιμάζει δύο αναφορές στα ευρωπαϊκά όργανα: Για τις απολύσεις λόγω διάκρισης (φύλου, κοινωνικών φρονημάτων, ηλικίας κ.λπ.) και για τη μη...
ΟΙΕΛΕ: Συναντήσεις με πολιτικά κόμματα για τις αναφορές της Ομοσπονδίας προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για εργασιακά ζητήματα
πιερρακακησ
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ο Πιερρακάκης ζητά αποσπάσεις 88 εκπαιδευτικών για να παραδίδουν διαδικτυακά μαθήματα
Οι αποσπάσεις θα γίνουν στο Τμήμα Δ΄ Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για...
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ο Πιερρακάκης ζητά αποσπάσεις 88 εκπαιδευτικών για να παραδίδουν διαδικτυακά μαθήματα
Ρατσιστική επίθεση από δήμαρχο Περάματος
Απαράδεκτο: Ρατσιστικό επεισόδιο από Δήμαρχο που βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (Video)
«Η οργή που αισθανόμαστε όλες και όλοι για τις αδιανόητες, άκρως ρατσιστικές ενέργειες του Δημάρχου Περάματος κατά ομάδας αστέγων δεν μπορεί να...
Απαράδεκτο: Ρατσιστικό επεισόδιο από Δήμαρχο που βρίζει και καταβρέχει μικρά παιδιά (Video)
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Ιατρικές Σχολές
Φοιτητές: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση από τη... ΔΑΠ Ιατρικής! Ζητά απόσυρση Υ.Α. για έναρξη Ειδικότητας από τους νέους Ιατρούς
ΔΑΠ Ιατρικής Παν.Πατρών: Ο Βαθμός Πτυχίου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο για αμεσότερη έναρξη ειδικότητας.
Φοιτητές: «Χαστούκι» στην κυβέρνηση από τη... ΔΑΠ Ιατρικής! Ζητά απόσυρση Υ.Α. για έναρξη Ειδικότητας από τους νέους Ιατρούς