Κακοκαιρία στην Αττική
«Θα πέσει νερό σε κάνα δίωρο - τρίωρο, ένα ισχυρό πέρασμα από καταιγίδες όπως και χθες το απόγευμα»

Αναμένεται να είναι δύσκολή ημέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα και η σημερινή για τις ίδιες περιοχές.

Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό μέτωπο καταιγίδων. Στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου προς το Μυρτώο αλλά και τον Αργολικό. «Τείνει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά. Πραγματικά μιλάμε για ασύλληπτες ποσότητες νερού», τόνισε στη σημερινή του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η κακοκαιρία πλέον έχει μπει μέσα στο Ιόνιο, είναι αρκετά θερμό το Ιόνιο, στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του και συνεχώς γεννάει καταιγίδες στα πιο ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και χθες παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις έδιναν πιο νωρίς τα φαινόμενα, κράτησαν και τη νύχτα για τον νομό Αττικής. Οι καταιγίδες εμφάνισαν μια ανατροφοδότηση και χτυπούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον νομό Αττικής.

Αυτές οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα επηρεάσουν τον νομό Αττικής. Ίσως ζήσουμε και πάλι καταστάσεις όπως χθες το απόγευμα και το βράδυ να έχουν δηλαδή μια ανάλογη ένταση. Στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αυτά τα φαινόμενα προς την περιοχή της Βοιωτίας, της Βόρειας Εύβοιας, θα επηρεαστεί και πάλι ο Βόλος».

Όσον αφορά την ιδιαιτερότητα αυτής της καταιγίδας, σημείωσε: «Δυστυχώς δεν μπορούμε με ακρίβεια να εντοπίσουμε αυτά τα μέτωπα καταιγίδων πώς δημιουργούνται και πώς στη συνέχεια ταξιδεύουν. Μόνο τα ραντάρ μας δίνουν μια εικόνα λίγο πριν χτυπήσει το φαινόμενο. Το είδαμε αυτό και χθες στην περιοχή της Αττικής».

«Όλες οι περιοχές στον κόκκινο κύκλο μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή γιατί τα χρώματα είναι πολύ σκούρα και σε ένα τρίωρο μπορεί να πέσει όγκος νερού ακόμη και 50 με 70 τόνους ανά στρέμμα», συμπλήρωσε.

Για την Αττική, σημείωσε πως θα πέσει νερό σε κάνα δίωρο – τρίωρο, ένα ισχυρό πέρασμα από καταιγίδες όπως και χθες το απόγευμα.

Σημειώνεται πως ήδη σε αρκετές περιοχές της Αττικής σημειώνονται αυτή την ώρα ισχυρές βροχοπτώσεις που συνοδεύονται από κεραυνούς.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

γρίφος.jpg
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας
Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Οπτική ψευδαίσθηση: Βρείτε το σαλιγκάρι σε 15 δευτερόλεπτα και μειώστε τον κίνδυνο ανάπτυξης άνοιας