Mε έξι ώρες καθυστέρηση, περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα, απέπλευσε τελικά από το Ηράκλειο για τον Πειραιά, το πλοίο Blue Horizon, όπου οργανώθηκε κινητοποίηση πολιτών και διαμαρτυρία.
Το κάλεσμα συμμετοχής έγινε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, με πολίτες να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για το δραματικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά και το θάνατο του 36χρονου κατά τον απόπλου του πλοίου το βράδυ της Τρίτης.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, εξαιτίας του φόβου πως η κινητοποίηση θα εκτραχυνόταν, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.
Στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις 19:00 προχθές Τρίτη που ξεκίνησε η κινητοποίηση και διαμαρτυρία των πολιτών βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Κινητοποίηση οργανώθηκε επίσης από πολίτες στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής του 36χρονου.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ