kakokairia-daniel
Εικόνες βιβλικής καταστροφή στο Βόλο από την κακοκαιρία Daniel - Έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας - Οι πολίτες απεγκλωβίζονται με βάρκες

Στο έλεος της κακοκαιρίας "Daniel" βρίσκεται από τη Δευτέρα 4/9 ο Βόλος με τεράστιες ζημιές και τριτοκοσμικές εικόνες να καταγράφονται. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι ο θάνατος ενός άνδρα που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό του από το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης και καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε από κατολίσθηση.

Σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους και να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

 Όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός δεν είναι μόνο πως έχουν φουσκώσει οι ποταμοί και οι χείμαρροι σε αυτές τις περιοχές αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η άσφαλτος που έχει διαβρωθεί σε Μαγνησία και σε Σκιάθο και σε πάρα πολλά σημεία έχει υποχωρήσει και έχει "καταπιεί" αυτοκίνητα.

Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κανείς πολίτης δεν είναι ασφαλής στον δρόμο ακόμη και αν κινείται με τα πόδια καθώς κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν υποχωρήσει ο δρόμος. Ακόμη και με 4Χ4 να κινείται κάποιος κινδυνεύει να τον καταπιεί η άσφαλτος».

volos

Παρόλα αυτά, "το 112 λειτούργησε σωστά" και ενημέρωσε τους πολίτες για την επικινδυνότητα του φαινομένου. Η κυβέρνηση δεν φέρνει καμία ευθύνη, φταίνε όμως οι φωτιές και η απόρροια τους.

Περίπου ό,τι ακούγεται από κυβερνητικά χείλη μετά από μία καταστροφή που σημειώνεται στη χώρα.

Φυσικά και η καταστροφή σημαντικών βιοτόπων από τις φωτιές έχει ως αποτέλεσμα το να δυσχεραίνεται η απορρόφηση νερού από το έδαφος. Συνδυαστικά, πλέον διακρίνεται μια αλλαγή στο κλίμα ( προφανώς αμυδρή συγκριτικά με το τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες δεκαετίες), ωστόσο τα προαναφερθέντα, δεν αποτελούν απάντηση στο ερώτημα.

Ακολούθως, δεν είναι καν μια καλή δικαιολογία για ένα κυβερνών κόμμα το οποίο ψήφισε όλη η χώρα, ακόμη και αν ακόμη δεν έχουμε συναντήσει κάποιον που να λέει ότι ψήφισε ΝΔ. 

Τουτέστιν, το να ρίχνει η κυβέρνηση τις ευθύνες για τις φωτιές στην κλιματική αλλαγή (και στους μετανάστες) και το ανεξέλεγκτο πρόβλημα που δημιουργεί μια δυνατή μπόρα να είναι επακόλουθο των εμπρηστών και ανεύθυνων αγροτών που καίνε κλαδιά, αλλά ποτέ της απουσίας κρατικού μηχανισμού, είναι μια μη σοβαρή προσέγγιση όχι μόνο απέναντι στους πολίτες, αλλά και για την ίδια την κυβέρνηση που δεν παίρνει πολύ σοβαρά το.. έργο της.

Οι πολίτες απεγκλωβίζονται με βάρκες

Ακόμα και βάρκες επιστρατεύθηκαν από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν πολίτες και εργαζόμενοι από το κέντρο του Βόλου.

Ο απεγκλωβισμός εργαζομένων και πολιτών που βρίσκονταν στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης έγινε με βάρκες, προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

Το πρωί της Τρίτης, λόγω του τεράστιου όγκου νερού, έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας με αποτέλεσμα τα νερά να βγαίνουν από την κοίτη και να χύνονται στους γύρω δρόμους, πλημμυρίζοντας σπίτια, αποθήκες και καταστήματα.

Σημειώνεται πως ο χείμαρρος διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Ξύλινη γέφυρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σπάει στη μέση και καταρρέει από τα ορμητικά νερά του Κραυσίδωνα. Η συγκεκριμένη γέφυρα ένωνε τον Βόλο και τη Ν. Ιωνία, στο ύψος της οδού Στρατ. Μακρυγιάννη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thenewspaper.gr.

Στον Άη Γιάννη η θάλασσα «κατάπιε» αυτοκίνητα, ενώ απόκοσμες εικόνες καταγράφηκαν και στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί στη θάλασσα και να χάνονται μέσα στα κύματα.

volos

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα