kipi-gefyra
Shuttertock
Μοναδικοί ορεινοί προορισμοί για τα Σαββατοκύριακα του Σεπτέμβρη

Ήρθε ο Σεπτέμβρης και οι ιδανικοί προορισμοί γυρνάνε σιγά σιγά προς τις ορεινές περιοχές, όπου δροσιά και ειδυλλιακά τοπία ταξιδεύουν τους επισκέπτες.

Πέντε προορισμοί υπόσχονται να σας κάνουν να χαλαρώσετε μακριά από τη βουή της πόλης.

Κήποι

Από τα πιο γραφικά χωριά, στο σύμπλεγμα των Ζαγοροχωρίων, είναι οι Κήποι. Πρόκειται για ένα πέτρινο χωριό χτισμένο πάνω σε λόφο, σε υψόμετρο 750 μέτρων, και το όνομά του προέρχεται από τους όμορφους κήπους του χωριού, που το καλοκαίρι είναι καταπράσινοι, και ανάμεσά τους κυλάει ένα ποτάμι με πέτρινα γεφύρια.

Το χαρακτηριστικό του χωριού είναι οι πανέμορφοι κήποι που υπάρχουν στην περιοχή και ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι το τοπίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό ενθουσιάζοντας τους επισκέπτες.

Στους Κήπους υπάρχουν πολλά πέτρινα γεφύρια, τα οποία παλαιότερα αποτελούσαν τη μοναδική πρόσβαση για τα υπόλοιπα χωριά και αξίζει να περπατήσετε μέσα στο χωριό και να τα δείτε από κοντά.

Η γέφυρα του Κόκκορη

Πρόκειται για ένα πέτρινο γεφύρι, το οποίο χτίστηκε το 1750 και βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κουκούλι, Δίλοφο και Κήποι στο Κεντρικό Ζαγόρι. Η εντυπωσιακή γέφυρα-σήμα κατατεθέν του τόπου είναι μονότοξη και αξίζει να κάνετε μια στάση και να περπατήσετε πάνω στο γεφύρι.

Σε κοντινή απόσταση από το γεφύρι του Κόκκορη βρίσκεται η «σπηλιά του Νταβέλη», που ονομάστηκε έτσι επειδή εκεί κατέφυγε ο Γιώργος Νταβέλης το 1881 όταν τον κυνήγησαν οι Τούρκοι.

Άλλες επιλογές

Στην ευρύτερη περιοχή θα απολαύσετε εναλλακτικές δραστηριότητες, από πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου, μονοπάτια που περνούν μέσα από χωριά, αλλά και rafting στον Βοϊδομάτη, θα δείτε αξιοθέατα, όπως είναι οι Κολυμπήθρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα