Δαδιά φωτιά
Όλα όσα είπε για την καταστροφική πυρκαγιά

Ο καθηγητής Δασικών Πυρκαγιών Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, μίλησε στο MEGA για την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, καθώς και την τεράστια οικολογική καταστροφή που έχει δημιουργηθεί.

«Ήταν ένα μοναδικό δάσος, ένα δάσος που ήταν προστατευμένο από το δίκτυο Natura, δεδομένου ότι ήταν οικότοπος που σαν αυτόν δεν υπήρχε άλλος λόγω της σύνθεσης και της μορφής του. Με την καταστροφή του, επειδή απαιτούνται τόσα πολλά χρόνια για να ξαναγίνει, το πιο πιθανό είναι να μην το έχουμε ξανά. Ήταν μία καταστροφή μη αναστρέψιμη.

Η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν τα αρχέγονα δέντρα της μαύρης πεύκης, πάνω στα οποία φώλιαζαν οι μαυρόγυπες και τα όρνια».

Στη συνέχεια ο κος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε σε μία σειρά από δράσεις για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς.

«Για το δάσος της Δαδιάς θα πρέπει να υπάρξει από χθες η αρχή των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, είτε σαν κλαδοδέματα είτε σαν κορμοτεμάχια. Οποιαδήποτε πρόχειρη κατασκευή θα σταματήσει το χώμα να φύγει από τη Δαδιά με τις βροχές και να μην κατέβει σαν λάσπη στα πεδινά της Αλεξανδρούπολης», είπε.

«Χρειάζεται ένας εκ βάθρων νέος σχεδιασμός με τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα δασοπυρόσβεσης, που θα συμμετέχει το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και η δασική υπηρεσία και οι ΟΤΑ με οργανόγραμμα, που θα είναι καθορισμένες οι αρμοδιότητες», είπε για την προστασία των δασών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα