psomi
Πιο ακριβό, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το ψωμί από τον Σεπτέμβριο με τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Πριν ακόμα ο καύσωνας πιέσει την παραγωγή σιταριού σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, φυσικά και στη χώρα μας, η πρώτη ύλη του ψωμιού, το αλεύρι, αυξήθηκε  από 7 έως 10%, δίνοντας ώθηση προς τα πάνω σε όλα τα αρτοσκευάσματα.

Το ψωμί και τα δημητριακά στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 0,6%. Είχαν προηγηθεί οι αυξήσεις του Ιουνίου κατά 9,5%, του Μαΐου κατά 11,1%, του Απριλίου κατά 13,8%, του Μαρτίου κατά 0,4% και του Φεβρουαρίου κατά 16,8%.

Έτσι, από τον Μάρτιο του 2022 η φρατζόλα των 350 γρ. κοστίζει από 90 λεπτά έως 1 ευρώ και του μισού κιλού από 1,10 ευρώ έως 1,30 ευρώ.

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης, κοστίζει από 60 έως 80 λεπτά, ωστόσο απειλείται και αυτό με αύξηση και αναμένεται να φτάσει ακόμη και το 1 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραίτηση από δουλειά λόγω Τεχνητής Νοημοσύνης
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
Σαρώνει το νέο εργασιακό φαινόμενο της «προληπτικής παραίτησης» - Αποκαλυπτικά στοιχεία για το «τέλος του 9-5»
Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι παραιτούνται πριν τους απολύσει ο αλγόριθμος
εκπαιδευτικοι
Eκπαιδευτικοί: Πόση είναι η καθαρή μηνιαία αύξηση στον μισθό τους από 1η Απριλίου και πότε θα φανεί
Στα 40 ευρώ μικτά η ενίσχυση – Πώς διαμορφώνονται οι νέες αποδοχές
Eκπαιδευτικοί: Πόση είναι η καθαρή μηνιαία αύξηση στον μισθό τους από 1η Απριλίου και πότε θα φανεί