μεταναστες
«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής- Mετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά», λέει ο άνδρας που κρατούσε μετανάστες σε τρέιλερ

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκαν οι οι τρεις πολίτες που είχαν «συλλάβει» μετανάστες κατηγορώντας τους ότι προκαλούν φωτιές.

Ο άνδρας που τραβάει το βίντεο ακούγεται να λέει ότι πρόκειται για «25 κομμάτια» καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να οργανωθούν, να τους μαζέψουν γιατί θα «μας κάψουν».

Συγκεκριμένα, στο βίντεο ο πολίτης αναφέρει:  «Κοιμόμαστε. Μια βόλτα από τη Χηλή και έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω μέσα στο τρέιλερ. Ωπ, βλέπετε; 25 κομμάτια τα μπ….. Έχει γεμίσει όλο το βουνό. Όλο το βουνό έχει γεμίσει γ… την τρέλα τους μέσα. Αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουν. Γεμάτα τα πουρνάρια. Παντού. Αυτό σας λέω, οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε, θα μας κάψουν. Αυτό σας λέω μόνο».

 

Το κατηγορητήριο για τους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση 13 μεταναστών και για τους 13 μετανάστες για απόπειρα εμπρησμού

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση από τον Εισαγγελέα, το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σε ό,τι αφορά στους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής, αποδίδεται η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο.

«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» λέει ο άνδρας που κρατούσε μετανάστες σε τρέιλερ

“Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής”, λέει μιλώντας αποκλειστικά στον Στρατή Λημνιό και στο GRTimes. Ο επιχειρηματίας δίνει τη δική του εκδοχή για αυτό που συνέβη. Προσδιορίζει τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι φασίστας.

“Το σημείο στο οποίο βρέθηκα βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την επιχείρηση μου. Στην περιοχή βρέθηκαν αρκετές αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί εκκένωση προαστίων και οικισμών της Αλεξανδρουπολης καθώς και εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι κάτοικοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας και ήμασταν σε εγρήγορση μήπως μας βρει η φωτιά μέσα στο βράδυ. Στο συγκεκριμένο σημείο μεταξυ της Αλεξανδρουπολης και της Ν. Χιλης , πίσω από αλυσίδα σουπερ μάρκετ εντόπισα ομάδα 13 ατόμων οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους και μαχαίρι.

Φώναξα αμέσως δυο συμπολίτες μου που βρίσκονταν στο σημείο και τους ζητήσαμε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτρέψαμε απο το να δημιουργήσουν μια ενεργή εστία πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό. Κατόπιν θα έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγουν και δεν θα μας επιτεθούν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Άμεσα κάλεσα το 100 και σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας που τους παρέλαβε.

Το βίντεο τραβήχτηκε όσο περιμέναμε την αστυνομία να φτάσει καθώς ήθελα να γνωστοποιήσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου και συγκεκριμένα πως μετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες , αν κατάγονταν από την Αλβανία , την Συρία , την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια”, καταλήγει.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία κ. Βασίλη Δεμίρη, η υπόθεση διερευνάται ως προς τις δυο όψεις της από την Δικαιοσύνη η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί. “Θα παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή και κάθε στοιχείο που θα συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Προς το παρόν έχουμε λάβει προθεσμία για την απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας για την Παρασκευή”, λέει μιλώντας αποκλειστικά στο GRTimes.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dpth
ΔΠΘ: Συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
Συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
ΔΠΘ: Συμμετοχή στην 4η Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND 2024
ΕΚΑΒ τροχαίο
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
«Δεν τους είδα», φώναζε ο οδηγός που παρέσυρε πέντε πεζούς - Πώς έγινε το σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς
Τροχαίο στην Πειραιώς: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 5χρονος –Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA
Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Υπό αστυνομική πολιορκία το UCLA - Εκατοντάδες συλλήψεις
Αστυνομοκρατία στα αμερικανικά πανεπιστήμια: Πάνω από 300 συλλήψεις - «Πολιορκείται» και το UCLA