φωτιά Φυλή
Ολονύχτιες αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δοκό Χαλκίδας

Ακόμα μία νύχτα μάχης σε τέσσερα ανεξέλεγκτα μέτωπα πυρκαγιάς έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας σε Αλεξανδρούπολη, Βοιωτία και Εύβοια

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα.

Εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς.

Η φωτιά απειλεί επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί, ενώ στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια.

Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν νωρίτερα ειδοποίηση μέσω 112.

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ με το πρώτο φως της μέρας θα αρχίσουν ξανά να επιχειρούν εναέρια μέσα.

 

Ολονύχτιες αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη -Οι φλόγες έφτασαν στη Ροδόπη

Πέμπτη συνεχόμενη νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, , ενώ οι φλόγες έφτασαν το βράδυ της Τετάρτης και στη Ροδόπη.

Η φωτιά κινείται νότια και βρίσκεται μέσα σε οικισμούς της Ροδόπης, ειδικότερα έξω από τον οικισμό της Συκορράχης, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη, η φωτιά από τον Έβρο πέρασε στο νομό και καίει στα Κασσιτερά και τη Συκορράχη του δήμου Μαρωνείας-Σαπών και όλη η περιοχή είναι στα πρόθυρα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην νότια Ροδόπη πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ αναζωπύρωση σημειώθηκε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου, όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, η φωτιά κινείται προς την κατεύθυνση της Βουλγαρίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις, κυρίως στις περιοχές Μελία, Κοίλα, Γρατινή, Χαμηλό, Βέλκιο και Μεστή όπου και εκδόθηκαν μηνύματα από το 112 για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων των εν λόγω περιοχών. Αναζωπύρωση σημειώθηκε και στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Δοκό Χαλκίδας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είχαν εκδηλωθεί δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε απόσταση 200 μέτρων μεταξύ τους, σε δασική έκταση στο Δοκό, βορειανατολικά της πόλης της Χαλκίδας.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:55 και η δεύτερη στις 17:02.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 24 Πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ οχήματα ενώ από αέρος υπήρξε συνδρομή κατά τη διάρκεια της ημέρας από ένα ελικόπτερο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεθνή ΜΜΕ «υμνούν» τη Σάμο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»
«Η Σάμος είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά με γαλαζοπράσινες παραλίες, καταπράσινα τοπία και ιστορικές ομορφιές»
Σάμος: Τουρκικά μέσα ενημέρωσης εκθειάζουν το νησί - «Αξίζει να το επισκεφθείτε»