αλεξανδρουπολη
Αλεξανδρούπολη: Ferry boat μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για τρίτο βράδυ συνεχόμενη μέρα η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με το πύρινο μέτωπο να απειλεί το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης. Ηδη από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσής του, με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα κοντινά νοσοκομεία, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες δόθηκε εντολή για εκκένωση αρκετών περιοχών.

Το πύρινο μέτωπο πίσω από το νοσοκομείο είναι τεράστιο, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μεγάλο είναι το πρόβλημα και προς το 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού. Καίγονται εξοχικές κατοικίες. Έχει κλείσει ο δρόμος μέχρι τη Μάκρη.

Σε πλωτό νοσοκομείο στο οποίο φιλοξενούνται ήδη δεκάδες άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετατράπηκε το ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής». Το πλοίο σύμφωνα με την ΕΡΤ θα φιλοξενήσει 90 ασθενείς.

 

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των περιοχών Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη.

Είχε προηγηθεί μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να μετακινηθούν προς Αλεξανδούπολη.

Καίγονται σπίτια στον οικισμό Παλαγία της Αλεξανδρούπολης

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Παλαγίας στη  Αλεξουνδρούπουλη. Η περιοχή έχει εκκενωθεί μετά από σχετικό μήνυμα του 112.

Mέσα σε πεδίο βολής το πύρινο μέτωπο

Το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτα για τρίτη μέρα την περιοχή πλησιάζει αποθήκες πυρομαχικών του στρατού, με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις εκρήξεις λόγω φωτιάς στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην Νέα Αγχίαλο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολογηση
Κέρκυρα: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις»
ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Όλες όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού και κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, ενός ρόλου που νοηματοδοτείται...
Κέρκυρα: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις»