μαχαιρώθηκε
Δράστες είναι τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 18,19 και 20 ετών. Ληστεία βλέπει η αστυνομία με την ΚΕΕΡΦΑ να επιμένει πως «το κίνητρο της δολοφονίας είναι εμφανώς ρατσιστικό».

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του 25χρονου Πακιστανού που έπεσε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου με αιχμηρό αντικείμενο στο στέρνο καθ’ οδόν για τη δουλειά του σε λαϊκή αγορά του Περισσού, στη λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος των Ανω Πατησίων, κοντά στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, 4 ημεδαποί, ηλικίας 18,19 και 20 ετών ως δράστες της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο και ο 20χρονος τον τραυμάτισε θανάσιμα με μαχαίρι, καταφέρνοντας του χτύπημα στο θώρακα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ληστεία βλέπει η αστυνομία με την ΚΕΕΡΦΑ να επιμένει πως «το κίνητρο της δολοφονίας είναι εμφανώς ρατσιστικό.

Από την προανακριτική έρευνα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν από κοινού στον 25χρονο με σκοπό να τον ληστέψουν και ο 20χρονος με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι) τον τραυμάτισε θανάσιμα, καταφέρνοντας του χτύπημα στο θώρακα.

Λίγο μετά τις ανακοινώσεις της αστυνομίας η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική απειλή δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για όσα ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ καθώς «επιχειρεί να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς των ίδιων των δραστών ότι μοναδικό κίνητρο ήταν η ληστεία ενώ είναι γνωστό ότι στο τόπο της δολοφονίας βρέθηκε το κινητό του θύματος».

Αυτή η προανάκριση, αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ «μας θυμίζει την αντίστοιχη που έγινε για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν όταν υιοθετήθηκε η προσέγγιση ότι η συμπλοκή έγινε διότι το θύμα παρεμπόδιζε τάχα με το ποδήλατο του την μηχανή των δύο χρυσαυγιτών δολοφόνων, δεν τους άφηνε να προσπεράσουν και έτσι ''διαπληκτίστηκαν''!!! Δεν εντόπισαν ούτε και τότε το ρατσιστικό κίνητρο των δραστών».

Η Κίνηση επισημαίνει πως «η προσέγγιση ότι ομάδα ληστών κάνει βόλτες ξυπνώντας στις 4πμ για να αποσπάσει χρήματα από μετανάστη (που κατά πάσα πιθανότητα κουβαλά ελάχιστα μαζί του) δεν πείθει. Το κίνητρο της δολοφονίας είναι εμφανώς ρατσιστικό».

Απαιτεί «να χυθεί άπλετο φως και όχι να συγκαλυφθεί το κίνητρο των δραστών, υπενθυμίζοντας ότι στην περιοχή έχουν συμβεί ξανά και ξανά ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κατά μήκος των γραμμών του ΗΣΑΠ από τα Άνω Πατήσια μέχρι το Ν. Ηράκλειο».

Επίσης, ζητά «να δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των δραστών και οι φωτογραφίες τους ώστε να μπορέσουν να τους αναγνωρίσουν και άλλα τυχόν θύματα».

Άνθρωποι που ξυπνάνε το χάραμα και περπατάνε στο σκοτάδι του για ένα μεροκάματο καταλήγουν να ξαπλώνουν στην άσφαλτο. Άνθρωποι που απλώς κυκλοφορούν γίνονται «στόχος» για αγέλες που βγήκαν πάλι παγανιά στην επαύριο των θετικών εκλογικών αποτελεσμάτων για την Ακροδεξιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα