Ιερέας σε εκκλησία
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Να υποβάλλουν την παραίτησή τους όσοι συνεργάτες και μέλη της Εκκλησίας κατέβουν υποψήφιοι στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές»

Ακόμα και να πάψει ψάλτες και νεωκόρους είναι διατεθειμένος ο Μητροπολίτης Τρίκκης  Χρυσόστομος, αν οι ίδιοι αποφασίσουν να κατέβουν σαν υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του που δημοσίευσε το aftodioikisi.gr, επισημαίνει ότι όποιος συνεργάτη ιερέα αποφασίσει να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο υποψηφίου δημάρχου, οφείλει να έχει υποβάλει την παραίτηση του πρώτα γιατί σε όλα αυτά τα γεγονότα η Εκκλησία πρέπει να δείξει ότι δεν έχει κάποιο αίσθημα ανάμειξης στις εκλογές.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Τρίκκης

 «Αγαπητοί μου πατέρες,

Εξ όσων πληροφορούμαι, πολλοί εκ των συνεργατών Σας και Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, επιθυμούν να κατέλθουν ως υποψήφιοι Σύμβουλοι στις Επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές. Είναι παρήγορο που στις ημέρες ιδιοτέλειας που διανύουμε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς. Όμως, Σας γνωρίζω οτι εμείς ως Εκκλησία οφείλουμε να διατηρήσουμε απόσταση απο κάθε είδους ανάμειξη στις εκλογικές εξελίξεις. *Γι αυτόν τον λόγο, παρακαλώ όσοι εκ των συνεργατών Σας κατέλθουν υποψήφιοι στις Δημοτικές ή Περιφερειακές εκλογές και αποτελούν Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ή και Εργαζόμενοι στον Ιερό Ναό ( Νεοκώροι, Ιεροψάλτες κλπ) να υποβάλλουν την παραίτησή τους* στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Σας Ναού και έπειτα με ευθύνη Σας να την διαβιβάσετε προς την Ιερά Μητρόπολη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα