Παρένθετη μητέρα αποκαλύπτει - «Η αμοιβή μου ήταν 18.000 ευρώ»
 Η παρένθετη μητέρα θυμάται ότι όλες οι γυναίκες που συνεργάζονταν με το κύκλωμα είχαν μεγάλο έλεγχο, ειδικά όταν έβγαιναν από το σπίτι. Αυτό δεν απαγορευόταν μεν, αλλά…

Μία γυναίκα από τη Γεωργία που ήρθε στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με την κλινική γονιμότητας στα Χανιά και έγινε παρένθετη μητέρα, μίλησε για την εμπειρία της και το μωρό που κυοφόρησε για λογαριασμό άλλου ζευγαριού το 2021.

Η συγκεκριμένη γυναίκα ήρθε σε επαφή με το κύκλωμα μέσω internet. Έμεινε συνολικά 11 μήνες στην Κρήτη και φιλοξενήθηκε σε τρία διαφορετικά σπίτια από τα συνολικά 14 που διαθέτει η κλινική.

 «Εκείνη την περίοδο ήμουν 34 χρόνων, ενώ οι νεότερες κοπέλες που γνώρισα μέσω της κλινικής (παρένθετες και δότριες ωαρίων) ήταν 24 με 25 χρόνων. Η αμοιβή που θα λάμβανα θα ήταν 18.000€ για όλο το χρονικό διάστημα παραμονής μου, ποσό από το οποίο κάθε μήνα θα έπαιρνα 200€ για τα προσωπικά μου έξοδα και το φαγητό μου. Συνολικά, στο τέλος θα έπαιρνα τα υπόλοιπα 15.000€» περιέγραψε η ίδια.

«Αν είχαμε ανάγκη από περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια της διαμονής μας, μας έδιναν το ποσό που ζητούσαμε το οποίο και αφαιρούσαν από την πληρωμή που θα λαμβάναμε το τέλος».

 Η παρένθετη μητέρα θυμάται ότι όλες οι γυναίκες που συνεργάζονταν με το κύκλωμα είχαν μεγάλο έλεγχο, ειδικά όταν έβγαιναν από το σπίτι. Αυτό δεν απαγορευόταν μεν, αλλά…

«Η γυναίκα από τη Γεωργία που με έστειλε εδώ μας ασκούσε υπερβολικό έλεγχο. Κάθε φορά που κάποια από εμάς επιχειρούσε να φύγει για βόλτα το βράδυ, η Γεωργιανή το μάθαινε. Μας προειδοποιούσε ότι έπρεπε να είμαστε σπίτι πριν τις 10, αλλιώς έλεγε ότι θα είχαμε πρόβλημα. Αν κάποια κοπέλα έμενε έξω μέχρι αργά, την έπαιρνε τηλέφωνο, της έκανε επίπληξη και την απειλούσε ότι θα τη στείλει σπίτι της».
«Είχα πάντα την αίσθηση ότι κάποιος με παρακολουθούσε. Η αίσθηση έλλειψης ελευθερίας ήταν έντονη» καταλήγει η γυναίκα.

«Όσον αφορά τους γονείς των οποίων το παιδί κυοφόρησα, δεν είχαμε μεγάλη επαφή. Ήξερα μόνο τα ονόματά τους και γνώρισα ότι ήταν από το εξωτερικό, όχι Έλληνες. Όταν γέννησα, έστειλαν κάποια δώρα και με ευχαρίστησαν. Ωστόσο, πάρα πολλές κοπέλες δεν είχαν ιδέα για την τύχη που θα είχαν τα παιδιά που κυοφόρησαν, καθώς δεν γνώριζαν σε ποιους θα καταλήξουν».

Περιγράφοντας τη διαδικασία, λέει ότι η ίδια θεωρούσε πως ήταν όλα νόμιμα. «Μόνο όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ενημερώθηκα για τις εξελίξεις συνειδητοποίησα ότι η κλινική κατηγορείται για παράνομες διαδικασίες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα