Athens_city-museum
Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να μπει στο athens.withgoogle.com και να επιλέξει διαδρομή. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης που περιλαμβάνει τον περίπατο με pins τα οποία αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις.

Βλέποντας την Αθήνα μέσα από μια διαφορετική ματιά, η πρωτεύουσα της χώρας επανασυστήνεται ως μια διαρκώς “ζωντανή” πόλη που, με την πλούσια ιστορική και σύγχρονη πολιτιστική της ταυτότητα, αποτελεί η ίδια ένα μουσείο.

Το “Athens. The city is the museum” δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Αθήνα, όπως επίσης και τους κατοίκους της, να ανακαλύψουν την πόλη περπατώντας και να εξερευνήσουν τους μοναδικούς θησαυρούς της, όπως την αθηναϊκή σκηνή της τέχνης του δρόμου, τις ποικίλες γευστικές εμπειρίες, τη μουσική, την αρχιτεκτονική και πολλές από τις λιγότερο γνωστές γειτονιές της μέσα από αυθεντικές ανθρώπινες ιστορίες.

Όσο κι αν έχετε περιηγηθεί στην Αθήνα, η πόλη εξακολουθεί να κρατά καλά κρυμμένα κάποια από τα μυστικά της, τα οποία αξίζει να ανακαλύψετε. Μέσω της εφαρμογής θα ενημερωθείτε για την παγκόσμια μοναδικότητα κάποιων κτιρίων που βρίσκονται στους δρόμους της και ίσως να μη σας είχαν κινήσει ποτέ το ενδιαφέρον.

Γνωρίζατε για παράδειγμα, πως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στεγάζεται σε εργοστάσιο που ανασχεδίασε και ανάπλασε ο αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του μεταπολεμικού μοντερνισμού στην Ελλάδα; Ότι εδραίωσε το μοντέρνο Κίνημα στη σκέψη των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, μετά το τέλος του Εμφυλίου;

Το πρόγραμμα “Athens. The city is the museum”, αποτελεί μια κοινή προσπάθεια του υπουργείου Τουρισμού, δήμου Αθηναίων και της Google να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες και ανεξερεύνητες πλευρές της Αθήνας και η ίδια η πόλη σε έναν τουριστικό προορισμό ιδανικό για όλο τον χρόνο.

Πώς λειτουργεί

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να μπει στο athens.withgoogle.com και να επιλέξει διαδρομή. Θα εμφανιστεί ένας χάρτης που περιλαμβάνει τον περίπατο με pins τα οποία αντιστοιχούν σε προτεινόμενες στάσεις. Στη διαδρομή, κάθε στάση περιλαμβάνει μοναδικές συνεντεύξεις και ηχητικό υλικό με περιγραφικές αναδρομές.

Μια διακεκομμένη γραμμή, όπως αυτή που γνωρίζετε μέσω του Google Maps, θα σας καθοδηγήσει από το ένα σημείο στο άλλο, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε στάσης κατά μήκος της διαδρομής, με αυτόματη ανακατεύθυνση, προκειμένου να φτάσετε στον προορισμό που από την αρχή επιλέξατε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypa-peiramatika.jpg
Πειραματικά σχολεία: Στις 6 μ.μ η κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση - Πώς να την παρακολουθήσετε
Τα αποτελέσματα για τα Πειραματικά Σχολεία και η απόδοση του Α.Π.Π.Σ. θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. με αναφορά στον εξαψήφιο κωδικό...
Πειραματικά σχολεία: Στις 6 μ.μ η κλήρωση σε ζωντανή μετάδοση - Πώς να την παρακολουθήσετε
Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο
Ποινική Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση -Τι καταγγέλλει κάτοικος του Μενιδίου
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 50χρονο
arhaio_drama.jpg
Πανεπιστήμιο Πατρών: Διεθνές Συνέδριο «Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα»
Θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαΐου, αντίστοιχα).
Πανεπιστήμιο Πατρών: Διεθνές Συνέδριο «Το αρχαίο δράμα στην εκπαίδευση. Aπό την αρχαιότητα έως σήμερα»