Νέα Φιλαδέλφεια δολοφονία
Προφυλακίστηκαν έξι εκ των κατηγορουμένων χούλιγκανς για τα αιματηρά επεισόδια

Δικαστικές εξελίξεις έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανακριτές και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των πρώτων έξι κατηγορούμενων. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, έναν ελληνικής και τέσσερις κροατικής.

Σημειώνεται ότι οι απολογίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι κατηγορούμενοι από το μεσημέρι απολογούνται ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν οριστεί για να χειριστούν τη δικογραφία, ενώ η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση αναμένεται να γίνει γνωστή αργότερα.

Κοινό σημείο στις απολογίες τους πάντως είναι πως δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Ένας από τους Κροάτες κατηγορούμενους αναφέρει: «Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα. Επιπλέον στην Αθήνα ήρθαμε να παρακολουθήσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΙΓ που δυστυχώς ματαιώθηκε εξαιτίας της σύλληψης μας».

Στην πλειοψηφία τους, οι Κροάτες κατηγορούμενοι έχουν τον ίδιο δικηγόρο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, αν και μια ημέρα νωρίτερα αγωνιζόταν η ομάδα τους. Κάποιοι εξ αυτών αρνούνται μάλιστα ότι έφτασαν στην Ελλάδα με το περιβόητο πλέον κονβόι που διέσχισε τα… μισά Βαλκάνια και υποστηρίζουν ότι ήρθαν με αεροπλάνο και θα προσκομίσουν τα εισιτήρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας