Νέα Φιλαδέλφεια δολοφονία
Προφυλακίστηκαν έξι εκ των κατηγορουμένων χούλιγκανς για τα αιματηρά επεισόδια

Δικαστικές εξελίξεις έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά την δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανακριτές και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των πρώτων έξι κατηγορούμενων. Πρόκειται για έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, έναν ελληνικής και τέσσερις κροατικής.

Σημειώνεται ότι οι απολογίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι κατηγορούμενοι από το μεσημέρι απολογούνται ενώπιον των τριών ανακριτών που έχουν οριστεί για να χειριστούν τη δικογραφία, ενώ η περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση αναμένεται να γίνει γνωστή αργότερα.

Κοινό σημείο στις απολογίες τους πάντως είναι πως δεν έχουν καμία σχέση με τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Ένας από τους Κροάτες κατηγορούμενους αναφέρει: «Είχαμε μεταβεί στο γήπεδο OPAP ARENA Αγία Σοφία, προκειμένου να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της ομάδας μας DINAMO ZAGREB την προηγούμενη ημέρα του αγώνα με την ΑΕΚ, για τον οποίο αγώνα δεν είχαμε εξασφαλίσει εισιτήρια, κατόπιν της απαγόρευσης της UEFA και απροσδόκητα βρεθήκαμε αναμεμειγμένοι σε εκτεταμένα, βίαια επεισόδια και έκτροπα που ελάμβαναν χώρα τουλάχιστον για μισή ώρα, χωρίς την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομικής αρχής. Οι αστυνομικές δυνάμεις μας ακολούθησαν και φοβισμένοι από την ένταση και τα καπνογόνα που έριχναν Έλληνες φίλαθλοι, τελικά μας ακινητοποίησαν και στη συνέχεια μας συνέλαβαν. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της απόστασης ποιος πραγματικά έπληξε με αιχμηρό αντικείμενο, μαχαίρι τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή, αποτρόπαια πράξη, για την οποία λυπηθήκαμε βαθύτατα. Επιπλέον στην Αθήνα ήρθαμε να παρακολουθήσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΑΡΣΕΙΓ που δυστυχώς ματαιώθηκε εξαιτίας της σύλληψης μας».

Στην πλειοψηφία τους, οι Κροάτες κατηγορούμενοι έχουν τον ίδιο δικηγόρο. Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ήρθαν στην Ελλάδα για να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ, αν και μια ημέρα νωρίτερα αγωνιζόταν η ομάδα τους. Κάποιοι εξ αυτών αρνούνται μάλιστα ότι έφτασαν στην Ελλάδα με το περιβόητο πλέον κονβόι που διέσχισε τα… μισά Βαλκάνια και υποστηρίζουν ότι ήρθαν με αεροπλάνο και θα προσκομίσουν τα εισιτήρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

1ο ΓΕΛ Καλύμνου
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική διαδρομή ολοκλήρωσε το Νικηφόρειο 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, με δέκα μαθητές να ενσωματώνονται στη σχολική ζωή της Ισπανίας
Erasmus+: Η μοναδική εμπειρία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου στην Καστεγιόν
πρωτοδικείο Αθηνών
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
Το Πρωτοδικείο Αθηνών «καταδικάζει» τις κρατικές δυσλειτουργίες και με απόφαση-πιλότο ανοίγει δρόμο για αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε πολίτες
Απόφαση–σταθμός: Αποζημίωση 3.000 ευρώ σε πολίτες για καθυστερήσεις στις δίκες
διώξεις εκπαιδευτικών
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
«Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις» - Συζήτηση στην αίθουσα του ΤΕΕ για τις 2.500 πειθαρχικές διώξεις και την ποινικοποίηση της απεργίας
Σύνταγμα: Ανοιχτή εκδήλωση στις 26/2 ενάντια στις διώξεις και τα πειθαρχικά
αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί