Πότε τελειώνουν οι θερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θερινές εκπτώσεις: Πότε λήγουν

Οι θερινές εκπτώσεις που ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου λήγουν στις 31 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) παρέχει οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώνουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Συγκεκριμένα:

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα θα πρέπει να υπάρχουν αναρτημένες αναγγελίες ότι πραγματοποιούνται εκπτώσεις.

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της αρχικής (που συνήθως είναι διαγραμμένη) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται τα προϊόντα.
  • Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).
  • Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές, όπου η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.
  • Στην περίπτωση προσφορών, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι γίνονται προσφορές. Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσετε, δεν έχετε τη δυνατότητα αλλαγής.
  • Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή σε καταστήματα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
  • Ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής σας όταν αγοράζετε προϊόντα με δόσεις.
  • Μην διστάζετε να ενημερώνεστε επακριβώς για την προέλευση και την ποιότητα των προϊόντων. Ο πωλητής οφείλει να παρέχει στον καταναλωτή κάθε πληροφορία σχετική με το προϊόν σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94 πριν ο τελευταίος προβεί σε αγορά.
  • Ενημερωθείτε από τους εμπόρους για το αν πραγματοποιούνται αλλαγές στα είδη που πωλούν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων. Οι έμποροι είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα προϊόντα που φέρουν ελάττωμα και αγοράστηκαν κατά την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός εάν το προϊόν είναι σε προσφορά λόγω συγκεκριμένου ελαττώματος και εφόσον έχει ενημερωθεί για αυτό ο καταναλωτής σχετικά, πριν την αγορά με ανάλογη πινακίδα.
  • Ζητάτε απόδειξη, γιατί μόνο έτσι αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος.
  • Ζητάτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος και τους όρους της εγγύησής του στην ελληνική γλώσσα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φάρμακα
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
Περίπου 20 θάνατοι συνδέονται με σοβαρές ηπατικές βλάβες σε ασθενείς που λάμβαναν το φάρμακο για σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα – Σε επιφυλακή οι...
Συναγερμός για φάρμακo: Έρευνες μετά από θανάτους ασθενών στην Ιαπωνία – Κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
ypourgeio_exoterikwn.jpg
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
Σε αυξημένη επιφυλακή η Αθήνα μετά την αναχαίτιση του στολίσκου αλληλεγγύης προς τη Γάζα – Συνεχής επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ
Υπουργείο Εξωτερικών: Διάβημα στο Ισραήλ για την προστασία των Ελλήνων στο «Global Sumud Flotilla»
molivi
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξαπολύει πυρά κατά της ΔΑΚΕ, θέτοντας ζητήματα στάσης απέναντι στην αξιολόγηση, τις διώξεις εκπαιδευτικών και...
Αντιπαράθεση στην Ημαθία για την αξιολόγηση και τον συνδικαλισμό των εκπαιδευτικών
Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος
Οδηγίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών
Ξεκινά η αξιολόγηση προσωπικού στο Δημόσιο – Εκδόθηκε η νέα εγκύκλιος