Ερυθρός Σταυρός: Τέλος στους περιορισμούς αιμοδοσίας για τους γκέι και bi άνδρες
Οι ενημερωμένες οδηγίες καταργούν την απαίτηση οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες να απέχουν από το σεξ για τρεις μήνες πριν δώσουν αίμα

Περισσότεροι ομοφυλόφιλοι και bisexual άνδρες θα μπορούν να δίνουν αίμα από σήμερα καθώς ο Ερυθρός Σταυρός αρχίζει να εφαρμόζει μία ιστορική αλλαγή κανόνων που εγκρίθηκε τους προηγούμενους μήνες από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Πρόκειται για περιορισμούς που είχαν θεσπιστεί στα 80's και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κρίσης του HIV/AIDS.

«Ο Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει αυτή τη σημαντική πρόοδο και αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει για να γίνει η αιμοδοσία ακόμη πιο περιεκτική», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο οργανισμός.  Όπως αναφέρει ο FDA όλοι οι  δυνητικοί δότες θα συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για να προσδιορίσουν την πρόσφατη σεξουαλική τους δραστηριότητα, με στόχο τη μείωση «του κινδύνου μετάδοσης του HIV με μετάγγιση αίματος». Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο ο FDA είχε δηλώσει ότι οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να δώσουν αίμα.

Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός τονίζει ότι παρέχει το 40% του αίματος που υπάρχει στις ΗΠΑ και έχει προειδοποιήσει για σοβαρές ελλείψεις. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό μόνο το 3% των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που επιθυμούν να δώσουν αίμα το κάνουν κάθε χρόνο. Οι ελλείψεις αίματος έχουν επηρεάσει περιοχές όπως το Όστιν, την Φιλαδέλφεια καθώς και το βορειοδυτικό Αρκάνσας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anemogennitries
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση
Σάλος στη Σαντορίνη: Καλούν τους κατοίκους σε lockdown για να έχουν χώρο οι… τουρίστες - Μετά τα γαϊδουράκια, η τοπική Κοινότητα της Σαντορίνης...
Μελέτη του Χάρβαρντ δείχνει πως οι ανεμογεννήτριες προκαλούν περισσότερη θέρμανση