Ερυθρός Σταυρός: Τέλος στους περιορισμούς αιμοδοσίας για τους γκέι και bi άνδρες
Οι ενημερωμένες οδηγίες καταργούν την απαίτηση οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες να απέχουν από το σεξ για τρεις μήνες πριν δώσουν αίμα

Περισσότεροι ομοφυλόφιλοι και bisexual άνδρες θα μπορούν να δίνουν αίμα από σήμερα καθώς ο Ερυθρός Σταυρός αρχίζει να εφαρμόζει μία ιστορική αλλαγή κανόνων που εγκρίθηκε τους προηγούμενους μήνες από τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ. Πρόκειται για περιορισμούς που είχαν θεσπιστεί στα 80's και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κρίσης του HIV/AIDS.

«Ο Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει αυτή τη σημαντική πρόοδο και αναγνωρίζει επίσης ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει για να γίνει η αιμοδοσία ακόμη πιο περιεκτική», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο οργανισμός.  Όπως αναφέρει ο FDA όλοι οι  δυνητικοί δότες θα συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για να προσδιορίσουν την πρόσφατη σεξουαλική τους δραστηριότητα, με στόχο τη μείωση «του κινδύνου μετάδοσης του HIV με μετάγγιση αίματος». Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο ο FDA είχε δηλώσει ότι οι νέοι κανόνες θα μπορούσαν ενδεχομένως να αυξήσουν τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να δώσουν αίμα.

Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός τονίζει ότι παρέχει το 40% του αίματος που υπάρχει στις ΗΠΑ και έχει προειδοποιήσει για σοβαρές ελλείψεις. Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό μόνο το 3% των ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που επιθυμούν να δώσουν αίμα το κάνουν κάθε χρόνο. Οι ελλείψεις αίματος έχουν επηρεάσει περιοχές όπως το Όστιν, την Φιλαδέλφεια καθώς και το βορειοδυτικό Αρκάνσας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα