σεξουαλική παρενόχληση
Συνήθως, το 58% των ενηλίκων είναι 37 ετών και γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικη, ενώ ένας στους έξι είναι 41 ετών και προχώρησαν σε αποπλάνηση ανηλίκου και πίεση

Τεράστιοι φαίνεται να είναι οι αριθμοί υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που δέχονται ανήλικοι μέσω social media.

Σύμφωνα με στοιχεία από ευρωπαϊκούς οργανισμούς που παρουσιάστηκαν στο MEGA, δύο στα τρία παιδιά έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στο διαδίκτυο, και κυρίως πλήττονται κορίτσια (σε ποσοστό 79%), ΛΟΑΤΚΙ, άτομα από εθνικές μειονότητες και αγόρια (σε ποσοστό 57%). 

Πιο ευάλωτα σε διαδικτυακή σεξουαλική παρενόχληση είναι παιδιά ηλικίας άνω των 13 ετών, καθώς και ένας στους τέσσερις ανήλικους 9 ως 12 ετών, αλλά και παιδιά κάτω των 9 ετών (σε ποσοστό 14%).

Όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για το διάστημα Ιανουρίου – Ιουνίου 2023 δέχτηκε 82 κλήσεις για περιστατικά στο διαδίκτυο. Από τις κλήσεις αυτές το 15% αφορούσε σεξουαλικό εκβιασμό, το 15% για μηνύματα με σεξουαλικό περιεχόμενο και 42% για προβληματική χρήση διαδικτύου.

Συνήθως, το 58% των ενηλίκων είναι 37 ετών και γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικη, ενώ ένας στους έξι είναι 41 ετών και προχώρησαν σε αποπλάνηση ανηλίκου και πίεση.

Οι ειδικοί συστήνουν στα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους, ενώ παράλληλα μπορούν να απευθυνθούν στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, είτε τηλεφωνικά (210-6007686) είτε διαδικτυακά ([email protected]).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith.jpg
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ
Καθορισμός διδακτέας-εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ’ τάξης των Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)...
Πανελλήνιες 2025: Διδακτέα-εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων σε ΕΠΑΛ και ΠΕΠΑΛ