Φωτιά στη Ρόδο
ΡΟΔΙΑΚΗ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων από σήμερα - Έκκληση Κικίλια για ιδιαίτερη προσοχή

Δύσκολη θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, επεσήμανε την Κυριακή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και κάνοντας έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Από τη Δευτέρα (7/08) θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στο Open, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

"Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση", σημείωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε ότι "δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι".

Στο σημείο αυτό ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την σύλληψη του 87χρονου για εμπρησμό στον 'Αγιο Στέφανο. Όπως είπε, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου  επ'αυτοφόρω με εύφλεκτα υλικά και είχε βάλει φωτιά την οποία πρόλαβαν να κατασβέσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

 "Η Πολιτεία δίνει τα κονδύλια κάθε χρόνο εγκαίρως για τους καθαρισμούς και την πυροπροστασία, όσον αφορά στο δημόσιο χώρο, και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά της οφείλει να αξιοποιεί κάθε ευρώ από αυτούς τους πόρους. Πρέπει να υπάρχει έγκαιρος καθαρισμός αλλά και καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές

Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς υπάρχει σήμερα, Δευτέρα (7/8) για 11 περιοχές, σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για τις εξής περιοχές:

Αττική
Κύθηρα
Βοιωτία
Αργολίδα
Κορινθία
Μεσσηνία
Φωκίδα
Αχαϊα
Λακωνία
Χανιά
Ρέθυμνο

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Τέλος στα σενάρια για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας – Επανεξέταση το 2030 προβλέπει το ισχύον πλαίσιο
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Ανοίγουν οι αιτήσεις για αποφοίτους ΤΕΦΑΑ μέσω των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ/ΕΑγΟ) 2026-2027
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Οι αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής απαντούν στον Διευθυντή του ΥΠΑΙΘΑ για τα κενά και τις ελλείψεις
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
kintzios
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;
Επιλέγοντας το ΓΠΑ, δεν επιλέγεις απλώς ένα πανεπιστήμιο με ιστορία. Επιλέγεις ένα πανεπιστήμιο με αποστολή.
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;
βιβλιο
Πολλαπλό βιβλίο: Θύελλα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς για τα επείγοντα χρονοδιαγράμματα επιλογής
Γιατί οι Σύλλογοι Διδασκόντων αντιδρούν στη διαδικασία «εξπρές» του Υπουργείου Παιδείας
Πολλαπλό βιβλίο: Θύελλα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς για τα επείγοντα χρονοδιαγράμματα επιλογής