Σύννεφο
Το σύννεφο, το άπιαστο, το πάναγνο, το αβαρές, το απίθανο γλείφει τις αυλές μας και γλυκαίνει το μέσα μας

ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΕ ΠΟΔΙΑ ξεκινάει τη βόλτα του, από τα δυτικά πέρατα στο βάθος του ορίζοντα, περπατά αργά και με μεγαλοπρέπεια, κάνει την Αστυπαλιά και τα μακρινά καράβια να μετεωρίζονται πάνω απ’ το νερό του Αρχιπελάγους, μουλιάζει ξανά τις μισόστεγνες μπουγάδες, μελώνει τα σύκα, δροσίζει τα απότιστα χώματα και στάζει ίσα-ίσα δυο σταγόνες στις μισοάδειες στέρνες μας, «που ηχούν, που ηχούν και που τις προσκυνούμε».

Είναι η εποχή, που ο αέρας έχει πιει μπόλικο αρμυρό νερό από την εξαερωμένη θάλασσα, έχει χορτάσει τη δίψα του, έχει μπουκώσει και της το επιστρέφει, ξαρμυρισμένο και γλυκόπιοτο.

Είναι η εποχή που οι αέρηδες κόρωσαν το προηγούμενο διάστημα των μελτεμιών, δεν αντιμάχονται πια ούτε την ανάσα ενός μωρού στον ύπνο του, δεν σπρώχνουν ψηλά τα σύννεφα κι αυτά βγάζουν πόδια και περπατούν πάνω στο πέλαγος, που γίνεται λίμνη ακύμαντη για να το περπατήσουν, χώνεται αραιωμένο σα θυμίαμα στις φυλλωσιές των δέντρων, γίνεται Φάτα Μοργκάνα, τρελαίνει τους ναυτικούς και ξελογιάζει τους ποιητές.

Είναι η εποχή, που τα δέντρα προσεύχονται, να τα τύλιγε μόνο ετούτος ο καπνός.

Το σύννεφο, το άπιαστο, το πάναγνο, το αβαρές, το απίθανο γλείφει τις αυλές μας και γλυκαίνει το μέσα μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κάλπες και εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ξεκινά η διαδικασία για νέα διοίκηση
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι, πώς θα γίνει η ψηφοφορία και ποια είναι τα επόμενα βήματα για την ανάδειξη πρύτανη
Κάλπες και εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ξεκινά η διαδικασία για νέα διοίκηση
εκπαιδευτικός
Μαζική έξοδος εκπαιδευτικών: Ποιοι κλάδοι «αδειάζουν» και τι έρχεται τον Σεπτέμβριο
«Καμπανάκι» για τα σχολεία: Μαζικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και το στοίχημα της επόμενης μέρας
Μαζική έξοδος εκπαιδευτικών: Ποιοι κλάδοι «αδειάζουν» και τι έρχεται τον Σεπτέμβριο