nauagio_amorgos
Φωτογραφίες με το το ναυάγιο Ολυμπία - Το πλήρωμά του ήταν σύγχρονοι πειρατές

Μπορεί η Αμοργός να είναι γνωστή στους περισσότερους για την εντυπωσιακή Μονή Χοζοβιώτισσας, ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα αξιοθέατο στο νησί που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών του. Ο λόγος για το ναυάγιο Ολυμπία, στο δυτικό τμήμα της Αμοργού.  

Με ένα ήρεμο και γαλήνιο σκηνικό, ομορφιά που γοητεύει τους πάντες και συγκλονιστικές παραλίες που μαγεύουν ακόμη και τους πιο δύσπιστους, δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, λοιπόν, ότι εδώ, πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα μιας εκ των δημοφιλέστερων χολιγουντιανών ταινιών της δεκαετίας του ’80, η οποία δεν είναι άλλη από το «Απέραντο Γαλάζιο» του Luc Besson.

Και να γνωρίζατε ότι η επιτυχημένη ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη γυρίστε στην Αμοργό, σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι αφορμή για την επιλογή του μέρους στάθηκε το ναυάγιο της Αμοργού, γνωστό και ως «Ολυμπία», το οποίο συναντάται στο όρμο του Λίβερου, στην περιοχή της Καλοταρητίσσας στη δυτική πλευρά του νησιού.

Το σκηνικό που αντικρίζει κανείς φτάνοντας εδώ είναι τόσο εντυπωσιακό, που πραγματικά μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη ενώ καλεί και σε αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

nauagio_amorgos

Η ιστορία του πλοίου Ολυμπία

Το πλοίο «Ολυμπία» που ναυάγησε εδώ, ναυπηγήθηκε το 1950 με το όνομα «Island», ενώ το 1979 μετονομάστηκε σε «Strymon». Κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο του 1980 βρέθηκε να πλέει ως «Ολυμπία», πια, στα νερά του Αιγαίου όταν βρέθηκε σε φουρτούνα κατά την διάρκεια της οποίας έπνεαν βόρειοι άνεμοι 10 μποφόρ.

Το «Ολυμπία» παρέμεινε ακυβέρνητο -όλο το πλήρωμα πρόλαβε να σωθεί και να βγει στη στεριά- με τη θάλασσα να το «ξεβράζει» στον όρμο Λίβερου.

Όπως υποστηρίζουν διάφορες διηγήσεις, το πλήρωμά του ήταν σύγχρονοι πειρατές, οι οποίοι κατευθύνονταν από την Κύπρο προς την Ελλάδα.

Έκτοτε, παραμένοντας μισοβυθισμένο στον ήσυχο αυτό κόλπο στο νοτιοδυτικό τμήμα της Αμοργού, το ναυάγιο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατά της. Η εικόνα που αντικρίζει κανείς με το σκουριασμένο, πια, πλοίο μοιάζει αρκετά μελαγχολική θα έλεγε κανείς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα