Άνδρος
«Η Άνδρος αποτελεί μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων μέσα από τη ναυτική ιστορία της και την ασυνήθιστα πράσινη φύση που συνδυάζεται με ποτάμια και ζωντανές πηγές. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Υδρούσα, δηλαδή «υδάτινη»

Εκτενές αφιέρωμα στην έκανε πρόσφατα το Lonely Planet της Ιταλίας, χαρακτηρίζοντάς την ως τον κορυφαίο ελληνικό προορισμό πεζοπορίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, «η Άνδρος αποτελεί μια όμορφη εξαίρεση των Κυκλάδων μέσα από τη ναυτική ιστορία της και την ασυνήθιστα πράσινη φύση που συνδυάζεται με ποτάμια και ζωντανές πηγές. Οι αρχαίοι Έλληνες την ονόμαζαν Υδρούσα, δηλαδή «υδάτινη».

Για αιώνες οι κάτοικοι του νησιού ήταν αυτάρκεις, καλλιεργώντας πεζούλες για την παραγωγή λαχανικών, ελαιολάδου, οίνου και βοτάνων.

Η Άνδρος έχει πολλά να προσφέρει, μια ορεινή ενδοχώρα που διασχίζεται από καταπράσινες κοιλάδες και περιτριγυρίζεται από καταγάλανα νερά, μια κομψή πρωτεύουσα με νεοκλασικά παλάτια, γραφικά χωριουδάκια, αλλά και πολλές ιστορικές τοποθεσίες όπως αρχαία ελληνικά μνημεία, ενετικά σημεία ενδιαφέροντος του 13ου αιώνα και παλιούς νερόμυλους».

Εστιάζοντας στην πεζοπορία ως την καλύτερη εμπειρία γνωριμίας με τον μαγευτικό προορισμό των Κυκλάδων, το καθιερωμένο ταξιδιωτικό μέσο αποκαλεί «ναυαρχίδα» το Andros Routes ως ένα έργο εθελοντών, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών μήκους δεκάδων χιλιομέτρων, αξιοποιώντας εντυπωσιακά φυσικά τεραίν, δευτερεύοντες δρόμους χωριών και πλακόστρωτα μονοπάτια.

«Η Άνδρος είναι ένας προορισμός που σε "ταξιδεύει" σε έναν επίγειο παράδεισο μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και διαθέτει τη δίκη της "οπτική" για διακοπές στις Κυκλάδες χωρίς μαζικότητα. Εξαιρετικές υπηρεσίες σε λογικές τιμές, υπέροχες παραλίες και αστείρευτο εύρος επιλογών για δραστηριότητες, χαλάρωση και διασκέδαση κάνουν την Άνδρο να ξεχωρίζει μέσα στο φετινό, ιδιαίτερο καλοκαίρι», επισημαίνει ο δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Αρνητικός ο Τραμπ στην πρόταση του Ιράν: "Συνεχίζεται ο αποκλεισμός, πιο αποτελεσματικός από βομβαρδισμό"
Σε οριακό σημείο οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Τεχεράνης: Το αδιέξοδο στα Στενά του Ορμούζ και ο κίνδυνος σύρραξης
Αρνητικός ο Τραμπ στην πρόταση του Ιράν: "Συνεχίζεται ο αποκλεισμός, πιο αποτελεσματικός από βομβαρδισμό"
βιβλ
Ψηφιακό «άλμα» για τις σχολικές βιβλιοθήκες του Λαυρίου: Σεμινάριο για τον «Βιβλιοδανό»
Επιμορφωτική δράση για σύγχρονες δανειστικές βιβλιοθήκες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λαυρίου
Ψηφιακό «άλμα» για τις σχολικές βιβλιοθήκες του Λαυρίου: Σεμινάριο για τον «Βιβλιοδανό»
astinomia-peripoliko
Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη: Αναφορές για πυροβολισμούς στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αστυνομικές αρχές το βράδυ της 29ης Απριλίου 2026, μετά από επείγουσες...

Συναγερμός στην Πανεπιστημιούπολη: Αναφορές για πυροβολισμούς στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου
θεσσ
Φθηνότερα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους φοιτητές του Βόλου – Ενεργοποιείται το νέο πακέτο 100 διαδρομών
Συμφωνία με τα Αστικά ΚΤΕΛ για μειωμένο κόστος μετακίνησης - Πακέτο 100 διαδρομών με 70 ευρώ και πληρωμή σε δόσεις για τους φοιτητές
Φθηνότερα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους φοιτητές του Βόλου – Ενεργοποιείται το νέο πακέτο 100 διαδρομών