ακινητα
Οι δύο αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Αλλαγές έρχονται σχετικά με την κάλυψη του εισοδηματικού κριτηρίου και την ηλικία του ακινήτου στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Με στόχο να εγκριθούν ακόμη περίπου 5.000 δάνεια διπλασιάζεται κατά 375 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι μου» που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, ενώ τίθενται σε εφαρμογή δύο αλλαγές για το σύνολο όλων όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για το «Σπίτι μου» κατά 375 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας έτσι κατά 5.000 τον αριθμό των δικαιούχων νέων από 25 έως 39 ετών, οι οποίοι μπορούν να πάρουν χαμηλότοκο στεγαστικό δάνειο και να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία με πολύ χαμηλή δόση.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για τη στέγαση πολιτών μέχρι 39 ετών, φοιτητών και ευάλωτων νοικοκυριών ως «ανάχωμα» στις τιμές ενοικίων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι αιτήσεις γίνονται απευθείας στην τράπεζα της επιλογής του εκάστοτε δικαιούχου και στη συνέχεια πηγαίνουν στη ΔΥΠΑ, η οποία δίνει και το 75% του δανείου με μηδενικό επιτόκιο.

Αναλυτικά τι αλλάζει

-Για την ηλικία του ακινήτου αρχικά αναφερόταν ότι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 15 έτη, αλλά με τη νέα προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι τα 15 έτη υπολογίζονται από τον χρόνο έκδοσης της άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Έτσι, τα ακίνητα που θα αποκτηθούν με το «Σπίτι μου» θα μπορεί να είναι νεότερα από 15 χρόνια. Το ακίνητο που αποκτάται βρίσκεται εντός οικιστικής περιοχής.

-Αναφορικά με την κάλυψη του εισοδηματικού κριτηρίου δεν θα απαιτείται πλέον να έχει δηλωθεί εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά θα μπορεί να προσμετράται και το τεκμαρτό εισόδημα στον υπολογισμό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

emvolio
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή
Ειδικοί δοκιμάζουν νέα εμβόλια που είναι ειδικά κατασκευασμένα για κάθε ασθενή και λένε στο σώμα του να κυνηγήσει καρκινικά κύτταρα για να αποτρέψει...
Ξεκίνησε η χορήγησή του «έξυπνου» εμβόλιοΥ για τη θεραπεία του μελανώματος- Είναι προσαρμοσμένο σε κάθε ασθενή