x-twitter
Γιατί ο Έλον Μασκ έκανε το λογότυπο «Χ» στο twitter – Τα σχέδιά του για μία υπερ-εφαρμογή

Από σήμερα, 24 Ιουλίου, στο πάνω αριστερό μέρος της πλατφόρμας που είναι μέχρι τώρα γνωστή ως twitter, εμφανίζεται ένα στυλιζαρισμένο «Χ», στη θέση του γαλάζιου πουλιού. Ταυτόχρονα, ο ιστότοπος x.com, ο οποίος βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και χρόνια, ανακατευθύνεται αυτόματα στον ιστότοπο που ονομαζόταν “Twitter”.

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το twitter τον Οκτώβριο του 2022. Από τότε υπήρξαν πολλά πρωτοσέλιδα για τις επιχειρηματικές αποφάσεις του, οι οποίες περιελάμβαναν μαζικές απολύσεις προσωπικού και παρόμοιες ενέργειες.

Πρόσφατα υπήρξε μία μεγάλη πτώση στα διαφημιστικά έσοδα του twitter. Από αυτή την άποψη ο Έλον Μασκ φαίνεται να έχει αποτύχει αλλά όπως φαίνεται, δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα το twitter αυτό καθαυτό.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, ο Μασκ μιλούσε εδώ και καιρό για «το X, την εφαρμογή για τα πάντα». Το πρότυπο θα ήταν το WeChat, μία εφαρμογή διαδεδομένη στην Ασία, η οποία εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρει σε κάποιον τη δυνατότητα να κλείσει ραντεβού με γιατρό, να κάνει αίτηση για ταξιδιωτική VISA ή να παραγγείλει και να πληρώσει για ταξί και ψώνια, μεταξύ άλλων.

Το τεχνολογικό περιοδικό The Verge εντόπισε κάποια χαρακτηριστικά που θα την αναβαθμίσουν ως εφαρμογή όπως είναι η λειτουργία με την ονομασία «Άρθρα» για την ανάρτηση μακροσκελών και λεπτομερών άρθρων. Αυτή η λειτουργία θα ανταγωνίζεται την πλατφόρμα ενημερωτικών δελτίων Substack.

Όσον αφορά την λειτουργία της εφαρμογής ως «υπηρεσία πληρωμών», το σχέδιο κινείται αργά καθώς η εταιρία έχει ζητήσει μέχρι στιγμής άδειες μεταφοράς χρημάτων μόνο σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ.

Η στρατηγική του Έλον Μασκ ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί εντελώς. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα εγκαινίασε την xAI, μία επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης που ανταγωνίζεται την OpenAI και την Google. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επωφεληθεί με δεδομένα από το twitter για να βοηθήσει την αυτόματη οδήγηση των αυτοκινήτων tesla.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekklisia.jpg
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα
Η ιστορία του στυγερού εγκλήματος που έμεινε στην ιστορία ως η «συνωμοσία των Πάτσι»
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα