aerodromio-taksidi
George Vitsaras / SOOC
«Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων»

Διακόπηκε η λειτουργία του αεροδρομίου και συγκεκριμένα η δυνατότητα πτήσεων στη Σύρο, καθώς εξαντλήθηκε ο μοναδικός υπάλληλος στις υπηρεσίες πληροφοριών πτήσεων.

Οι εργαζόμενοι σε διάφορα μικρά αεροδρόμια καταγγέλλουν συχνά τα εξαντλητικά ωράριά τους και την επικινδυνότητα που υπάρχει λόγω αυτών, στους ίδιους αλλά και στους επιβάτες.

Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Τηλεπικοινωνιακών

«Σήμερα στις 05:45 τοπική ώρα διακόπηκε η δυνατότητα πτήσεων από και προς τον κρατικό αερολιμένα Σύρου λόγω φυσικής εξάντλησης του μοναδικού υπαλλήλου που παρέχει υπηρεσίες πληροφοριών πτήσεων (AFISO).

Ο υπάλληλος από τις 16/7/2023 που έληξε η εκπαίδευσή του παρέμεινε μόνος του εξυπηρετώντας συνεχώς, για όλα τα 24ωρα πέραν των επιβατικών ή διερχόμενων πτήσεων και τις αεροδιακομιδές αφού η Σύρος είναι βάση ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, χωρίς τη δυνατότητα ανάπαυσης.

Η Διοίκηση της ΥΠΑ είχε ενημερωθεί τόσο από τον ίδιο τον υπάλληλο όσο και με επιστολή από το ΔΣ του συλλόγου για την ανεπίτρεπτη κατάσταση στον Κρατικό Αερολιμένα Σύρου.

Οι υπάλληλοι AFISO, μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων στο αντικειμένου της αεροναυτιλίας στην Ελλάδα, επιτελούν αποκλειστικά τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας στελεχώνοντας τους πύργους ελέγχου σε δεκαπέντε (15) περιφερειακά και νησιωτικά αεροδρόμια παρέχοντας πληροφορίες πτήσεως στα αεροσκάφη και εξυπηρετώντας αεροδιακομιδές.

Μόνιμοι υπάλληλοι, 12 συνολικά, υπάρχουν μόνο στα 8 από τα 15 αυτά αεροδρόμια ενώ στα υπόλοιπα 7 γίνονται έκτακτες μετακινήσεις ή αποσπάσεις από κεντρικές μονάδες της υπηρεσίας που και αυτές πλήττονται από λειψανδρία δημιουργώντας επιπρόσθετα προβλήματα.

Στο πρόσφατο παρελθόν για λόγους ασθένειας, κόπωσης ή εξάντλησης έχουν κλείσει, ορισμένα κατ’ επανάληψη, τα αεροδρόμια της Ικαρίας, Μήλου, Κοζάνης, Νάξου, Καστοριάς, Καστελόριζου, Σύρου και της Κάσου.

Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού που έχει απομείνει και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων και των επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών περιοχών της χώρας μας γενικότερα.

Ο σύλλογος μας έχει επανειλημμένα τονίσει τα προβλήματα αλλά και έχει προτείνει λύσεις.

Καλούμε τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αλλά και τη διοίκηση της Υ.Π.Α. να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη στα βραβεία αριστεία του ΙΚΥ
Σοφία Ζαχαράκη: «Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών»
Βραβεία Αριστείας ΙΚΥ - Σοφία Ζαχαράκη: Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών για να έχει διάρκεια...
Σοφία Ζαχαράκη: «Η αριστεία που τιμούμε σήμερα, χρειάζεται στήριξη, ασφάλεια και υψηλή ποιότητα σπουδών»
Αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Ιτέας
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
Απόπειρα εμπρησμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας– Παραμένουν κλειστά τα σχολεία και σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου (Εικόνες)
Στόχος εμπρηστών το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας: «Μάχη» με τον χρόνο για να ανοίξουν τα σχολεία
classroom-2787754_1920.jpg
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία
Καμπανάκι από την ΕΛΜΕ Ζακύνθου για τα τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς, με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή να πλήττονται περισσότερο
Μισό σχολικό έτος χαμένο: 13.315 ώρες χωρίς μάθημα στα σχολεία