ρόδος φωτιά
Φωτιές - Πυροσβεστική: Συναγερμός και σήμερα Παρασκευή (21/7) για ακραίες συνθήκες

Άλλη μια δύσκολη νύχτα πέρασαν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο και στη Λακωνία αφού ο φόβος για αναζωπυρώσεις είναι μεγάλος. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, σημείωσε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν συνεχώς καθόλη την διάρκεια της νύχτας προκειμένου μέχρι σήμερα το πρωί να την θέσουν σε ύφεση οπότε θα επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. 

Τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί ο κίνδυνος ενδεχόμενης νέας εστίας λόγω των των ακραίων καιρικών συνθηκών και των πολλών κηλιδώσεων.

Ρόδος

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στη Ρόδο, ιδιαίτερα το νότιο τμήμα της. Όλη νύχτα επιχειρούσαν  χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην προσπάθειά τους ν’ αποκόψουν το μέτωπο ενώ διανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Λακωνία

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λακωνία, ωστόσο υπάρχει ενεργό σημείο προς το ανατολικό τμήμα της φωτιάς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Δυτική Αττική

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο οι ακραίες συνθήκες που επικρατούν δεν μπορούν να αποκλείσουν τον κίνδυνο επέκτασης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχο Γιάννη Αρτοποιό.

Χθες βράδυ

Χθες λόγω των αναζωπυρώσεων εκδόθηκαν 5 μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα - Μεγάλες ζημιές σε περιουσίες και πολλά στρέμματα χαμένο δάσος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

leipsoi
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα
Ο ράπερ «Μιχαλάρας» μαζί με τον δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο ένωσαν τις φωνές τους σε ένα ιδιαίτερο μουσικό τραγούδι με τίτλο «Έλα μαζί μου στους...
Οι Λειψοί «ραπάρουν» και μας καλούν για διακοπές το Πάσχα