Τι δεν πρέπει να κάνετε πριν την πτήση σας με αεροπλάνο
Δεν θα πιστέψετε τι κρύβει ένα boarding pass

Υπάρχουν κάποια πράγματα, που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ πριν ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

Δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ την κάρτα επιβίβασής σας στα social media. Συγκεκριμένα, το boarding pass, περιλαμβάνει κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για τον ταξιδιώτη: το όνομα του επιβάτη, τον αριθμό της πτήσης, τον αριθμό της αεροπορικής θέσης του, ανεξάρτητα από το αν είναι τυπωμένο σε χαρτί ή σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ επιπλέον περιέχει περισσότερες πληροφορίες από όσες είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Το barcode πάνω σε ένα boarding pass μπορεί να αποκαλύψει δεδομένα όπως ο αριθμός ενός συχνού επιβάτη (frequent-flyer), κάποια στοιχεία επικοινωνίας του ταξιδιώτη ή άλλες λεπτομέρειες σε σχέση με την ταυτότητά του.

Ο ερευνητής σε θέματα ιδιωτικότητας, Μπιλ Φίτζερανλτ, αναφέρει μεταξύ άλλων στο Conde Nast Traveller: «Oι πληροφορίες διαφέρουν από barcode σε barcode ή από εταιρεία σε εταιρεία. Κάθε επιβάτης πρέπει να ξέρει προκαταβολικά ότι ένας κωδικός προς σκανάρισμα εμπεριέχει πληροφορίες για εσάς, τα πράγματα σας και τον προορισμό που πηγαίνετε».

Όπως προσθέτει, «αν έχετε κάποιο έγγραφο με barcode δεν πρέπει να το πετάτε στα σκουπίδια. Εκτός αν θέλετε να το βρει κάποιος άλλος. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το ποστάρετε στα social media».

Τον Μάρτιο του 2020, ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ ανέβασε μία φωτογραφία από το boarding pass του για μια πτήση της Qantas στο Instagram. Με μόνη πηγή αυτή την εικόνα, ένας χάκερ, ο Alex Hope, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό διαβατηρίου και άλλα προσωπικά δεδομένα του Αυστραλού πολιτικού.

Αυτό που προτείνεται, είναι να σκίζουμε το boarding pass σε πολλά κομματάκια μας πριν το πετάξουμε στα σκουπίδια σε μία τέτοια περίπτωση. Γενικά καλό θα είναι όταν ταξιδεύεις να αντιμετωπίζεις ό,τι σχετίζεται με το αεροπορικό σου εισιτήριο, σαν ευαίσθητο προσωπικό έγγραφο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία - Έρχεται νέο μισθολόγια για τις Ένοπλες Δυνάμεις
«Η Ελλάδα δεν ανήκει στις χώρες οι οποίες είναι έτοιμες να αποστείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία στα πλαίσια μιας συμμαχίας προθύμων»
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία - Έρχεται νέο μισθολόγια για τις Ένοπλες Δυνάμεις
foto_education_pencils_molivia.jpg
Απόπειρα πρόκλησης τροχαίου σε γραμματέα ΕΛΜΕ: «Τρομοκρατική και επικίνδυνη ενέργεια»
«Τέτοιες απόπειρες στοχεύουν στον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης τόσο της συναδέλφισσας όσο και της ίδιας της ΕΛΜΕ Λασιθίου που προφανώς...
Απόπειρα πρόκλησης τροχαίου σε γραμματέα ΕΛΜΕ: «Τρομοκρατική και επικίνδυνη ενέργεια»