ζώα
Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωσή τους - Μην αγνοείτε τις χελώνες, τους σκατζόχοιρους και τα υπόλοιπα ζώα

Μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, οι οποίες έχουν κάψει σπίτια αλλά και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση για να σωθούν τα ζώα που βρισκόντουσαν στις περιοχές.

Μάλιστα, η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων έκανε έκκληση προς τους πολίτες να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζώα και να μην τα αφήνουν.

Η Dogs’ Voice έκανε έναν απολογισμό για την κατάσταση που επικρατεί με τα ζωάκια που έχουν σωθεί. Ο σταθμός πυρόπληκτων ζώων στη ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι έχει τεθεί σε λειτουργία και έχουν καταγραφεί από χθες (17/07) 148 ζώα, τα οποία προέρχονται από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Η οργάνωση ζητά την συνδρομή των πολιτών και συγκεκριμένα καλεί σε συγκεκριμένη βοήθεια όπως

  • Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκες σε λάμπες με μπαταρία, σε σκίαστρα (πλέγμα), σε tire up, σε εθελοντές για τις πρωίνες βάρδιες (06:00 - 11:00) και τις πολύ βραδινές (23:00-04:00).
  • Είμαστε καλυμμένοι από τροφή και προς το παρόν και από crates. Ευχαριστούμε παρά πολύ όλο τον κόσμο που έφερε πράγματα και το @petcity.gr που μας κάλυψε τις ανάγκες σε τροφή και τις έκτακτες ανάγκες για crates και θα είναι δίπλα μας για τον ανεφοδιασμό του σταθμού.
  • Παρακαλούμε να μην φέρνετε ιατροφαρμακευτικό υλικό καθώς δεν έχουν προσκομισθεί ακόμα ζώα με εγκαύματα και έχουμε επαρκείς προμήθειες για τα ζώα που φροντίζουμε ήδη.
  • Ο σταθμός λειτουργεί 24 ώρες και θα παραμείνει ανοικτός για να εξυπηρετήσει ανάγκες καταγραφής των πυρόπληκτων ζώων και μετέπειτα κτηνιατρικής φροντίδας σε όσα χρειαστούν.
  •  Ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) @edke.gr που για ακόμα μια χρονιά είναι μαζί μας.
  • Ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργος Μαρκόπουλος - Δήμαρχος Γαλατσίου που όπως πάντα είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και μας στηρίζει στα πάντα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Λιβάνιο που επισκέφθηκε σήμερα το σταθμό και την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ζώων @prostasia_zwwn για τη συνεργασία.
  •  Περισσότερο όμως από όλους θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που ήρθαν σήμερα να βοηθήσουν όπως μπορούν και όσους βρέθηκαν δίπλα σε αυτά τα ζώα.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί, ότι αν κάποιος κάτοικος ή εθελοντής δει κάποιο ζώο, θα πρέπει να του παρέχει βοήθεια και να το μεταφέρει στον συγκεκριμένο σταθμό.

Αυτό ισχύει και για ζωάκια όπως οι χελώνες και οι σκαντζόχοιροι, όπου είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγουν από τη φωτιά. Για αυτό θα πρέπει να μεταφερθούν σε ένα ασφαλές σημείο ή αν είναι τραυματισμένα στα κτηνιατρεία που δέχονται τα πυρόπληκτα ζώα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωτό φράουλα - μπανάνα
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
Μια πανεύκολη συνταγή για να ετοιμάσετε σπιτικό παγωτό, με απλά υλικά, όπως είναι οι μπανάνες και οι φράουλες, το μέλι και την κρέμα γάλακτος
Απολαυστικό παγωτό μπανάνα – φράουλα με μέλι και κομματάκια σοκολάτας
kataskinoseis.jpg
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου
Η συσχέτιση παρέμεινε ακόμα και όταν οι ερευνητές συνυπολόγισαν το φύλο του παιδιού, την εκπαίδευση των γονέων, την ηλικία τους κατά τη γέννηση και...
Έρευνα: Mε λιγότερα συναισθηματικά προβλήματα τα παιδιά που ζουν κοντά σε χώρους πρασίνου