Προς παράταση οι προθεσμίες για την διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS - Μετά τις εκλογές οι οριστικές αποφάσεις
Προσεχώς το POS θα «πληρώνεται» μόνο αν έχει κοπεί απόδειξη - Έρχεται ο «έλεγχος live»

Τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, ενώ «αποκάλυψε» ότι οι μηχανές POS δεν θα μπορούν να δεχτούν χρήματα εάν δεν έχει κοπεί απόδειξη.

ιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιτσιλής είπε: «Τα ειδικά φορολογικά κέντρα θα εξυπηρετούν κεντρικά, ψηφιοποιημένα και ένα αφορά στην είσπραξη, ένα στη φορολογία ακινήτων και ένα στα υπόλοιπα ζητήματα. Κρατάμε τις εφορίες ως σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και τις μετατρέπουμε σε σημεία καθοδήγησης του πολίτη για το πώς θα εφαρμόσει σωστά τις υποχρεώσεις του».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, τόνισε: «Η φοροδιαφυγή είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας. Τα δημόσια έσοδα είναι έσοδα όλων μας, δεν στερείται το κράτος εσόδων, στερούμαστε εμείς υποδομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Τρέχουμε ήδη μία εκτεταμμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Είναι στο μικροσκόπιό μας 3,8 εκατομμύρια δηλώσεις από τα εισοδήματα του 2021».

«Οι ταμειακές μηχανές είναι διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ εδώ και έναν χρόνο. Από αυτή τη διασύνδεση, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο εάν διαβιβάζουν ή όχι. Η υποχρέωση της διαβίβασης είναι αυτοτελής, θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε αυτό. Έχουμε επιβάλλει πρόστιμα και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το έργο της διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS είναι σε εξέλιξη. Το POS δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη. Ανεξαρτήτως της διασύνδεσης, εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εάν αυτά που μας έρχονται είναι σωστά και με άλλους τρόπους».

Τέλος, σχετικά με τα ψηφιακά εργαλεία, τόνισε ότι «τα διευρύνουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε να δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής διευρύνωντας τα ψηφιακά εργαλεία, αναπτύσσοντας τεχνικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βλέπουν μεγάλα δεδομένα.

Στον ελεγχο live, ο ελεγκτής θα μπορεί να βλέπει την εικόνα της επιχείρησης, να καταγράφει τις παραβάσεις και να παίρνει το σημείωμα διαπιστώσεων εκείνη τη στιγμή, ψηφιακά. Ξεκινάμε μέσα στον Ιούλιο πιλοτικά».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παιδιά με τις τσάντες τους σε δημοτικό σχολείο
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Σοκαριστική καταγγελία πατέρα: «Το παιδί ήταν ωχρό και δεν έλεγχε το χέρι του» – Τι έδειξε η διάγνωση του «Παίδων» και τι απαντά ο Δήμος
Αργυρούπολη: 9χρονος μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία μέσα σε Δημοτικό σχολείο (vid)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
«Δεν είχα προσωπική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν με επέλεξε» - Η προσωπική διαδρομή «χωρίς πολιτικά "τζάκια"», οι θυσίες, τα δάκρυα της...
Σοφία Ζαχαράκη σε μαθητές για την πολιτική: «Αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείτε και εσείς»
μαθητές για τα Τέμπη
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» φωνάζουν οι μαθητές για τα 3 χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών – Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην ΑΘήνα
Τέμπη: Στους δρόμους σήμερα οι μαθητές – Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα