Προς παράταση οι προθεσμίες για την διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS - Μετά τις εκλογές οι οριστικές αποφάσεις
Προσεχώς το POS θα «πληρώνεται» μόνο αν έχει κοπεί απόδειξη - Έρχεται ο «έλεγχος live»

Τη δημιουργία ειδικών φορολογικών κέντρων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργος Πιτσιλής, ενώ «αποκάλυψε» ότι οι μηχανές POS δεν θα μπορούν να δεχτούν χρήματα εάν δεν έχει κοπεί απόδειξη.

ιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πιτσιλής είπε: «Τα ειδικά φορολογικά κέντρα θα εξυπηρετούν κεντρικά, ψηφιοποιημένα και ένα αφορά στην είσπραξη, ένα στη φορολογία ακινήτων και ένα στα υπόλοιπα ζητήματα. Κρατάμε τις εφορίες ως σημεία εξυπηρέτησης των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα και τις μετατρέπουμε σε σημεία καθοδήγησης του πολίτη για το πώς θα εφαρμόσει σωστά τις υποχρεώσεις του».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ, μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, τόνισε: «Η φοροδιαφυγή είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας. Τα δημόσια έσοδα είναι έσοδα όλων μας, δεν στερείται το κράτος εσόδων, στερούμαστε εμείς υποδομές, υπηρεσίες, ευκαιρίες για εμάς και τα παιδιά μας. Τρέχουμε ήδη μία εκτεταμμένη ψηφιακή διασταύρωση στοιχείων στα εισοδήματα του προηγούμενου έτους. Είναι στο μικροσκόπιό μας 3,8 εκατομμύρια δηλώσεις από τα εισοδήματα του 2021».

«Οι ταμειακές μηχανές είναι διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ εδώ και έναν χρόνο. Από αυτή τη διασύνδεση, βλέπουμε σε πραγματικό χρόνο εάν διαβιβάζουν ή όχι. Η υποχρέωση της διαβίβασης είναι αυτοτελής, θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί σε αυτό. Έχουμε επιβάλλει πρόστιμα και θα συνεχίσουμε», πρόσθεσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «το έργο της διασύνδεσης των ταμειακών με τα POS είναι σε εξέλιξη. Το POS δεν θα μπορεί να παίρνει χρήματα χωρίς να έχει κοπεί απόδειξη. Ανεξαρτήτως της διασύνδεσης, εμείς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε εάν αυτά που μας έρχονται είναι σωστά και με άλλους τρόπους».

Τέλος, σχετικά με τα ψηφιακά εργαλεία, τόνισε ότι «τα διευρύνουμε διαρκώς. Συνεχίζουμε να δίνουμε μία πολύ μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής διευρύνωντας τα ψηφιακά εργαλεία, αναπτύσσοντας τεχνικές, δίνοντας τη δυνατότητα στους ελεγκτές να βλέπουν μεγάλα δεδομένα.

Στον ελεγχο live, ο ελεγκτής θα μπορεί να βλέπει την εικόνα της επιχείρησης, να καταγράφει τις παραβάσεις και να παίρνει το σημείωμα διαπιστώσεων εκείνη τη στιγμή, ψηφιακά. Ξεκινάμε μέσα στον Ιούλιο πιλοτικά».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διώξεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη στους "16" από την Κρήτη με βαρύτατο κατηγορητήριο
Επτά κακουργήματα για οργανωμένο κύκλωμα και επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – Αρνούνται τις κατηγορίες, στην Ευελπίδων οι εμπλεκόμενοι
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική δίωξη στους "16" από την Κρήτη με βαρύτατο κατηγορητήριο
8ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
Άρτα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή του 8ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Άρτας καταγγέλλει έλλειψη διαβούλευσης και κινδύνους για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Άρτα: Σφοδρές αντιδράσεις για τη μετατροπή του 8ου Δημοτικού Σχολείου σε Πειραματικό
Τελη κυκλοφορίας
Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τέλος χρόνου για την πληρωμή - Τι ισχύει με παράταση και πρόστιμα
Αντίστροφη μέτρηση για τα τέλη κυκλοφορίας 2026 – Έρχονται "τσουχτερά" πρόστιμα στους οδηγούς
Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Τέλος χρόνου για την πληρωμή - Τι ισχύει με παράταση και πρόστιμα