φυτο
Το φυτό αυτό είναι τόσο «ισχυρό» που ο πόνος του τσιμπήματός του έχει παρομοιαστεί με την αίσθηση του να παθαίνεις ηλεκτροπληξία και ταυτόχρονα να παίρνεις φωτιά.

Το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί πλέον ένα από τα πιο επικίνδυνα φυτά στον κόσμο. Πρόκειται για το φυτό, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί σκέψεις αυτοκτονίας λόγω του ισχυρού τσιμπήματός του.

Το φυτό Gympie-Gympie είναι τόσο «ισχυρό» που ο πόνος του τσιμπήματός του έχει παρομοιαστεί με την αίσθηση του να παθαίνεις ηλεκτροπληξία και ταυτόχρονα να παίρνεις φωτιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, το δηλητηριώδες Gympie-Gympie έχει πλέον βρει μια ασφαλή θέση στον Κήπο Δηλητηρίων του Alnwick Garden, όπου φυλάσσεται σε ειδικό χώρο και… κλειδωμένο, ώστε να μην μπορέσει κανείς να το ακουμπήσει, ούτε κατά λάθος.

Από που προέρχεται

Προερχόμενο από τα τροπικά δάση της Αυστραλίας και της Ινδονησίας, το Gympie-Gympie ανήκει στην οικογένεια Urticaceae, κοινώς γνωστή ως τσουκνίδα.

Όταν ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1866, το άλογο ενός τοπογράφου οδοποιού φέρεται να δέχτηκε τσίμπημα από το φυτό, με αποτέλεσμα να τρελαθεί και να πεθάνει μέσα σε δύο ώρες.

Οι μικροσκοπικές βελόνες του φυτού που μοιάζουν με τρίχες προκαλούν ένα περίεργο αίσθημα που εντείνεται τα επόμενα 20 έως 30 λεπτά και μπορεί να επιμείνει για εβδομάδες ή και μήνες.

Απλά το να το ακουμπήσετε για ένα δευτερόλεπτο μπορεί να προκαλέσει αυτή την αφόρητη εμπειρία, η οποία έχει περιγραφεί ως ένας συνδυασμός ηλεκτροπληξίας και πυρκαγιάς.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε