παπαγεωργίου
Η οικογένειά του αποφάσισε τη δωρεά των οργάνων του

Ο τραγικός θάνατος ενός 15χρονου έπειτα από τροχαίο έδωσε ζωή και ελπίδα σε 4 ανθρώπους. Ο ανήλικος νοσηλευόταν αρκετές μέρες στη ΜΕΘ, όταν διαπιστώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος και η οικογένειά του πήρε τη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί (06/07). Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής.

Αντίστοιχα, ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του νεαρού, η οποία θα μεταμοσχευθεί σε συμβατό λήπτη, όπως αναφέρει η voria.gr.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε με ανακοίνωση τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης.

 Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό τόσο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Η Σοφία Ζαχαράκη δεν απάντησε στην ερώτηση σημειώνοντας ότι τα ερωτήματα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας
Συντάξεις εκπαιδευτικών: Στη Βουλή το υπέρογκο κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ - Hellenic Open University
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά
Οι υποτροφίες χορηγούνται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την παρακολούθηση προγραμμάτων σπουδών το ακαδημαϊκό έτος 2026 - 2027
ΕΑΠ: 35 υποτροφίες σε κακοποιημένες γυναίκες, άστεγους και Ρομά