Κιβωτός του Κόσμου
Ο Αρχιμανδρίτης βρέθηκε στο κρεβάτι του νεκρός

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του 53χρονου Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Ζακάκη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα το πρωί (05/07) νεκρός στο κρεβάτι του. Μάλιστα, ο ίδιος είναι, βασικός μάρτυρας της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» και μάρτυρας υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 53χρονος φαίνεται να μην είχε κανένα πρόβλημα υγείας και ο θάνατός του ήταν ξαφνικός, σοκάροντας τους οικείους του.

Ο ίδιος, ήταν συνεργάτης, φίλος του ιδρυτή της ΜΚΟ, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων και ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων της δομής.

«Ήταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε δώσει το παιδί του στον πατέρα Αντώνιο πριν από πολλά χρόνια και τον είχε φιλοξενήσει στην Κιβωτό και τελικά το παιδί αυτό σπούδασε και πέτυχε στη ζωή του.

Ήταν ο άνθρωπος που αρνήθηκε να μπει εκκλησιαστικός ανακριτής εις βάρος του π.Αντωνίου όταν του το ζήτησαν από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος με πολύ σημαντικό και πολυσχιδές έργο και κοινωνικό και φιλανθρωπικό. Είναι σοκαρισμένη και η πλευρά του π.Αντώνιου», είπε στον Alpha ο Ανδρέας Καραγιάννης, από το ekklisiaonline.gr, ο οποίος ήταν επίσης φίλος του πατήρ Ιγνάτιου.

«Ήταν ο πρώτος ο οποίος έθεσε εαυτόν υπέρ του πατρός Αντωνίου, ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της Κιβωτού και κατέθεσε πως όλα όσα αναφέρονται ήταν ψέματα. Ήταν ο πρώτος μάρτυρας που βγήκε μπροστά και είπε από μόνος του έρχομαι και καταθέτω. Αυτό ήταν πάρα πολύ σημαντικό».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του, ο πατέρας Αντώνιος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ενημέρωση Ιακωβίδη για τις νέες άδειες ιδιωτικού έργου και τις μεταθέσεις στο Υπουργείο Παιδείας
ΚΥΣΔΙΠ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 12ης Μαρτίου για τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘΑ
Ιόνιος Ακαδημία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Η έρευνα και η καινοτομία στο επίκεντρο της ανοικτής εκδήλωσης "Ημέρα Έρευνας 2026"
Ημέρα Έρευνας 2026: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία και τη δημιουργικότητα
Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Η έρευνα και η καινοτομία στο επίκεντρο της ανοικτής εκδήλωσης "Ημέρα Έρευνας 2026"
Στιγμιότυπο οθόνης .png
Έως τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΟΛΟΙ Digital» – Δωρεάν εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «ΟΛΟΙ Digital», μια εθνική πρωτοβουλία ψηφιακής...

Έως τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «ΟΛΟΙ Digital» – Δωρεάν εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία