Φυλακές Κορυδαλλού
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν 2 από τους 11 κατηγορούμενους για εμπλοκή σε κύκλωμα σωματεμπορίας

Με προφυλάκιση δύο από τους 11 κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της 34ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την δράση του μεγάλου κυκλώματος σωματεμπόρων με θύματα 51 γυναίκες από την Λατινική Αμερική, έληξε η διαδικασία των απολογιών της πρώτης ομάδας κατηγορουμένων.

Μετά από πολύωρη διαδικασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του Έλληνα που φέρεται ως ο αρχηγός του κυκλώματος trafficking, καθώς και της συζύγου του.

Κατηγορίες

Τρεις κατηγορούμενοι, που σύμφωνα με την δικογραφία, είχαν υψηλή θέση στην ιεραρχία της ομάδας των σωματεμπόρων, κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Τόσο το ζευγάρι των δύο προσωρινά κρατούμενων, όσο και οι τρεις στους οποίους επιβλήθηκαν όροι για να αφεθούν ελεύθεροι, είναι αντιμέτωποι με τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Άλλοι έξι κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο, ενώ για την υπόθεση θα απολογηθούν αύριο άλλοι 11 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, με τον θεωρούμενο ως αρχηγό της οργάνωσης των σωματεμπόρων να δηλώνει στην δικαστική λειτουργό, ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο "εγκέφαλος" της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται να αρνήθηκε τη σωματεμπορία. Οι συγκατηγορούμενοί του φαίνεται να ισχυρίζονται πως είναι απλοί υπάλληλοι των οίκων ανοχής. 

Η σύλληψη των μελών

Η σύλληψη των 22 φερόμενων μελών του κυκλώματος trafficking που λειτουργούσε με υποομάδες δράσης, έγινε από τις ελληνικές αρχές σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το κύκλωμα ήταν ενεργό και με διεθνείς προεκτάσεις, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020.

Στην δικογραφία αναφέρεται, ότι μέλη του κυκλώματος εξανάγκαζαν τα θύματα - τα οποία υποτίθεται πως τους χρωστούσαν τα χρήματα για την μεταφορά τους κλπ - σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με το ζώο
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Μπορείτε να εντοπίσετε το κρυμμένο ζώο μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη που ζαλίζει: Μπορείτε να βρείτε το κρυμμένο ζώο σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα;
Συνταγές ομορφιάς
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο
Τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά κρύβουν σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τη συνολική υγεία και πολλαπλά οφέλη για το δέρμα
Τα συστατικά για υγιές σώμα και δέρμα κρύβονται στο ντουλάπι της κουζίνας – Και ένα στο ψυγείο