Φορολογικές δηλώσεις
Ποιοι πληρώνουν φόρο- Πώς μπορούν να το εξοφλήσουν

Έως τις 31 Ιουλίου 2023 παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023, όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αναλυτικά η απόφαση: 

«Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου. Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Ποιοι πληρώνουν φόρο

Σχεδόν τρεις στους δέκα, το 29,89% των φορολογουμένων καλείται να πληρώσει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το προηγούμενο έτος.

Σε 462.879 δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό του φόρου που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται σε 383,15 εκατ. ευρώ ή 828 ευρώ κατά μέσο όρο.

Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος:

  • Εφάπαξ με έκπτωση 3% έως 31 Ιουλίου 2023.
  • Σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται έως 31 Ιουλίου 2023 και την τελευταία έως 29 Φεβρουαρίου 2024.
  • Σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με την πάγια ρύθμιση.
  • Σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα.

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο με πλαστικό χρήμα θα κερδίσουν και την έκπτωση 3% που προβλέπεται στην εφάπαξ οφειλή.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνική Τράπεζα
Συνεχίζει τις μονομερείς χρεώσεις η Εθνική Τράπεζα - Αγωγή από την ΕΚΠΟΙΖΩ
Μηνιαία χρέωση 0,80€, «προνόμια» αμφίβολης αξίας και μια συλλογική αγωγή που φτάνει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο
Συνεχίζει τις μονομερείς χρεώσεις η Εθνική Τράπεζα - Αγωγή από την ΕΚΠΟΙΖΩ
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Εμπνέομαι – Αθλούμαι – Ευζώ»: Το νέο σχολικό μοντέλο που φέρνει την ευεξία στο κέντρο της μάθησης - Πρόγραμμα ενίσχυσης της Φυσικής Αγωγής σε 4550 σχολεία
Πρόγραμμα ενίσχυσης της Φυσικής Αγωγής σε 4550 Σχολικές μονάδες, της Υγιεινής Ζωής και της Αθλητικής Έμπνευσης στα Σχολεία: Το έργο «Εμπνέομαι –...
Ζαχαράκη: «Εμπνέομαι – Αθλούμαι – Ευζώ»: Το νέο σχολικό μοντέλο που φέρνει την ευεξία στο κέντρο της μάθησης - Πρόγραμμα ενίσχυσης της Φυσικής Αγωγής σε 4550 σχολεία